Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Lihapullia burgundinpadan tyyliin, sipulikeittoa ja janssoninkiusausta. Frangipane-leivoksia ja kookoshuippuja. Glorian ruoka & viinin uusin numero avaa kotikeittiön oven talvisille klassikkoherkuille!

Uusi Glorian ruoka & viini -lehti on omistettu klassikkoruuille.

Päästäkseen ranskalaiseen bistroon ei tarvitse lähteä omaa keittiötä kauemmas. Siitä pitävät huolen sipulikeiton, etanoiden ja ratatouillepiirakan reseptit sekä herkuille sovitetut rennot viinit. 

Entä kuinka bouillabaisse valmistetaan? Miten anjovikset eroavat sardelleista ja kuinka kirpeänsuolaisia pikkukaloja käytetään? Talvisten kala- ja äyriäisruokien sarjaan pääsevät janssoninkiusauksen lisäksi huijarin hummerikeitto ja myllärin siika.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lukemalla voi päästä myös kiinni umamin makuun ja siihen, kuinka sitä tuodaan ruokaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun aikaa on käytettävissä vain vähän, lehdestä voi kokata pikaversioita tutuista kotiruuista. Hernari valmistuu nyt kikherneistä ja makaronilaatikko kypsennetään pannulla. Kotoisesta perunamuusista tehdään höystämällä entistäkin parempaa.

Leivontaohjeet vievät ajatukset Ruotsiin, Ranskaan ja kauemmas, aina Etelä-Afrikkaan saakka. Sokerileipurin on ehdottomasti kokeiltava ainakin maitopiirakkaa eli melktertiä ja mantelimassasta valmistettavia sitruunabiskvierejä.

Herkullisia lukuhetkiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla