Heleä mansikkahillo on maustettu appelsiinilla ja Camparilla.
Heleä mansikkahillo on maustettu appelsiinilla ja Camparilla.
Näillä nikseillä varmistat, että keittämäsi hillo säilyy hyvänä ja tuo kesän maun kielelle vaikka läpi talven. Hilloaminen on hauskaa ja säästää selvää rahaa.

Käytä hilloihin vain puhtaita ja hyväkuntoisia marjoja tai hedelmiä. Jos marjoissa on hometta, heitä ne pois.

Puhdista purkit ja kannet huolellisesti kuumentamalla, sillä vain puhtaassa astiassa hillo säilyy. Kylmässä säilytetyt, hyvin umpioituneet hillot voivat säilyä purkeissaan jopa vuosia.

Pöpöjen torjumiseen on monta vaihtoehtoa. Voit pestä lasipurkit astianpesuaineella tai astianpesukoneessa tai kuumentaa niitä 100-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Voit myös laittaa tiskatut lasipurkit isoon kattilaan veteen kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Nosta puhtaat purkit kuivumaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle ylösalaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keitä myös purkkien kansia ja tiivisterenkaita kattilassa veden peitossa viitisen minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Purkita hillot ja mehut kuumina lämpimiin pulloihin tai purkkeihin. Sulje sitten purkit tiiviisti ja anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä.

Täytä purkit piripintaan, jottei niihin jää ylimääräistä ilmaa. Happi on säilykkeen pahin vihollinen, sillä se vauhdittaa homehtumista.

Umpioiminen varmistaa hillojen säilymisen vielä paremmin, vaikka edellä mainitutkin toimet riittävät. Kuumenna täytetyt ja suljetut tölkit hitaasti vesihauteessa, jonka vesi on 80-100-asteista. Umpioituminen vie puolesta tunnista tuntiin tölkin koosta riippuen. Kun tölkki kuumennuksen jälkeen jäähtyy, alipaine sulkee tölkin ilmatiiviiksi.

Säilytä hillopurkit jääkaapissa tai pimeässä kylmäkellarissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla