Ruokaisa joulusalaatti ratkaisee joulupöydän ongelmat. Karsi ruokalajeja yhdistämällä ihanimmat maut samaan salaattiin.

Herkkua on siinä monenlaista…  – ja ainakin sen seitsemän sorttia. Kaikki tuntevat joulupöydän tuskan: mitä kaikkea pitää mahduttaa mukaan? Ratkaisu on yllättävän simppeli: ruokaisa salaatti. Nerokas ruokalaji sitoo yhteen joulun maut ja voit korvata sillä monta muuta. Täydellisen joulusalaatin kaava on yksinkertainen: raikkaita ja värikkäitä kasviksia, ruokaisuutta lihasta ja/tai viljoista, pähkinöitä ja hedelmiä, juustoa sekä kastike, joka maistuu joululta.


Salaattimaakarin vinkit:

  1. Paahtaminen tuo makua paitsi juureksiin, myös pähkinöihin. Siitä ei siis kannata oikaista.
  2. Myös joitain salaatinlehtiä voi kevyesti pyöräyttää pannulla lämpimiksi. Esimerkiksi roomansalaatti, babypinaatti, sydänsalaatti, rucola ja salaattisikuri kestävät pikavokkauksen. 
     

Nimensä veroinen salaatti sisältää sinihomejuustoa sekä joulun hedelmiä ja pähkinöitä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Talvisalaatissa pähkinät maustetaan paprikalla ja paahdetaan ja balsamiviinietikasta keitetään herkullinen siirappi kastikkeeksi:

Paahdettu juures-linssisalaatti on värikäs ja kaunis. Halloumi tuo siihen ruokaisuutta.

Marinoi kana kanelissa ja tarjoa appelsiinihummuksen ja paahdettujen kasvisten kanssa.

 Bulgurisalaatissa maistuvat kuivatut viikunat sekä piparimausteet.

Dukkah-persimonsalaatti on luksussalaatti, jonka juju on huumaavan tuoksuinen maustesekoitus sekä kirpeä appelsiinivinegretti.

Lämmin lehtikaali-granaattiomenasalaatti sisältää muun muassa vuohenjuustoa ja siemeniä. Muista, että granaattiomenan siemeniä saa myös valmiina pakastealtaasta.

Kokki Richard McCormickin punajuurisalaatti on yltäkylläinen ja talvimakuja tulvillaan.

Kinkku ja keitetyt perunat kuuluvat kiistämättä jouluun, ja kuka kieltää yhdistämästä niitä salaatiksi. Kinkku on tässä tapauksessa ilmakuivattua, ja kastikkeena on herkullinen aioli, eli valkosipulimajoneesi.

Lämmin waldorfinsalaatti kamomillateellä maustetun mangoldin kanssa voi kuulostaa työläältä, mutta ei ole. Se valmistuu uunissa hyvin pienellä vaivalla ja sopii hyvin joulun makupalettiin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla