Pääsiäisen makuihin kuuluu erottamattomasti happamat maitotuotteet sekä tietysti suussasulava suklaa. Näistä kakuista voit valita kumpaa makumaailmaa leivot tänä pääsiäisenä.

Pääsiäisen ajan herkuissa hapanmaitotuotteilla on erityinen paikka. Perinteisesti esimerkiksi pasha valmistettiin paaston ajalta säästyneistä raaka-aineista – kuten rahkasta tai smetanasta.

Hapanmaitotuotteet sopivat myös leivontaan. Ne tuovat raikasta makua, mehevyyttä ja kosteutta leivonnaisiin. Niiden avulla voi myös keventää leivonnaisia, sillä monista hapanmaitotuotteista löytyy myös vähärasvaisia tai rasvattomia versioita.

Näissä leivonnaisissa olen käyttänyt turkkilaista jogurttia ja piimää sekä italialaista tuorejuustoa, mascarponea. Jogurtti ja piimä hapatetaan maitohapon avulla, rasvainen mascarpone juoksutetaan usein sitruunahapon avulla. Ja siinä missä jogurtti ja piimä raikastavat ja keventävät, mascarpone tuo mukanaan runsautta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Auringonkeltaista sitruunakakkua keventää ja mehevöittää jogurtti. Väri kakkuun saadaan polentasta. Kostea kakku säilyy mainiosti useamman päivän ja sopii niin kahvin kaveriksi kuin tuhdin aterian raikkaaksi jälkiruoaksikin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Appelsiinista makunsa saava juustokakku raikastuu, kun tuorejuusto saa kaverikseen piimää.

Muhkea, pääsiäisen suklaakiintiön tyydyttävä brownie täytetään ja koristellaan suklaisella mascarponevaahdolla. Brownien taikina valmistuu ilman kummempia vatkaamisia vain sekoittamalla raaka-aineet yhteen.

Juttu on julkaistu aikaisemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla