Ruuan nimi shakshuka kuulosti pienesti pelottavalta, kunnes hoksasin, että kyseessä on yksinkertainen tomaatti-paprika-kananmunapannu.

Shakshukan ainekset löytyvät kotoa lähes aina. Tarvitaan vain paprikaa, sipulia, valkosipulia, purkillinen säilyketomaatteja ja kananmuna per syöjä. Joukkoon olen lisännyt mitä milloinkin; kidneypapuja, mausteista makkaraa, eilistä paistettua munakoisoa, vuohenjuustoa tai tuorejuustonökkäreitä. Pannu on huippusuosittu aamiaisruoka erityisesti Lähi-idässä, ja hyvästä syystä. Olen tehnyt sitä nyt viisi kertaa, viidellä eri eri tavalla, ja aina on ollut herkullista. Vain kananmunien kanssa on pientä haastetta. Haluan keltuaisten olevan lähes juoksevia, mutta ne kypsyvät nopeasti koviksi. Jatkan testailuja.

Lue resepti täältä.