Kesäkaurapuuro on helppo napata mukaan.
Kesäkaurapuuro on helppo napata mukaan.

Hillopurkkiin koottava sheikattu purkkipuuro on kätevä valinta kiireisiin aamuihin.

Rakastatko kaurapuuroa? Niin mekin. Kiireisinä aikoina kuitenkaan ole aina aikaa valmistaa lämmintä aamiaista, ja senpä takia kehittelimme ihanan tuorekaurapuuron ohjeen.

Ideana on koota kaurahiutaleet, neste, makeutus ja muut valitsemasi höysteet edellisiltana purkkiin, ravistaa ne sekaisin ja jättää yöksi jääkaappiin tekeytymään. Näin tuorepuuro valmistuu kuin itsestään!

Parasta tässä sheikatussa – eli ravistetussa – puurossa on se, että se kulkee hillopurkissa vaivatta mukanasi vaikka töihin tai kouluun.

Valitse sheikattuun kaurapuuroon omia suosikkimakujasi tai löydä suosikkisi viidestä kehittelemästämme vaihtoehdosta.

Sheikattu purkkipuuro - perusohje

  • Valmistusaika: 10 minuuttia + yön yli tekeytyminen (tai ainakin 3 tuntia)
  • Annoksia: yksi
  • Tarvikkeet:
  • 1-1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa, kasvimaitoa tai jugurttia
  • makeutusta (sokeri, hunaja, vaahterasiirappi, agavesiirappi)
  • höysteitä (banaania, marjoja, pähkinöitä, kahvia, hilloa, maapähkinävoita.. vain mielikuvitus on rajana!)

Valitse 2 ½ dl tai 3 dl suuri hillopurkki yhdelle annokselle. On kaksi eri tapaa joilla voit koota puurosi: joko mittaamalla kaikki ainekset hillopurkkiin ja ravistamalla ne sekaisin. Toinen tapa on sekoittaa kaurahiutaleet, maito ja makeutus pikku kulhossa, jonka jälkeen voit kerrostaa kauraseosta ja valitsemiasi höysteitä purkkiin. Kumman metodin vain valitsetkin, laita purkille kansi ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia. Sitten vain nappaa lusikka kätösiisi ja valmistaudu aamun herkkuhetkeen!

Mustikka-kardemummapuuro

  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl pakastemustikoita
  • ½ tl kardemummaa

Mittaa kaikki ainekset hillopurkkiin. Sulje kansi tiiviisti ja ravista sisältö sekaisin. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia.

Suklaa-banaanipuuro

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 pieni banaani
  • pekaanipähkinöitä

Mittaa kaurahiutaleet, maito, vaahterasiirappi ja kaakaojauhe hillopurkkiin ja ravista ainekset sekaisin tiiviin kannen alla. Viipaloi banaani. Avaa purkki ja asettele banaania ja pekaanipähkinöitä puuron päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia.

Cafe au puuro

  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 dl vaniljamaitoa (esim. alpron vaniljasoijamaito)
  • 2 tl pikaespressojauhetta + 1 rkl kuumaa vettä
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • ½ rkl vaahterasiirappia

Sekoita espressojauhe ja vesi. Mittaa kaikki ainekset hillopurkkiin, lisää espresso ja ravista sekaisin tiiviin kannen alla. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia.

PB&J

  • 1 ½ dl kaurahiutaleita
  • 2 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • ½ rkl vaahterasiirappia
  • maapähkinävoita
  • hilloa (esim. vadelma)

Sekoita kaurahiutaleet, maito ja vaahterasiirappi kulhossa. Annostele hillopurkin pohjalle noin kolmasosa kauraseoksesta. Tee kauraseoksen päälle hilloraita (voit käyttää niin paljon hilloa kuin haluat, hyvä määrä on esimerkiksi 2 rkl). Lusikoi toinen kolmasosa kauraseoksesta hillon päälle ja sen päälle maapähkinävoita. Lopuksi lusikoi vielä loppu kauraseos maapähkinävoin päälle. Laitan purkille kansi ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia.

Jugurttia ja mysliä

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 ½ dl maustamatonta jugurttia + 1 rkl maitoa tai kasvimaitoa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 pieni banaani viipaloituna
  • cashewpähinköitä

Sekoita kaurahiutaleet ja maustamaton jugurtti sekä maito kulhossa. Lusikoi noin puolet seoksesta hillopurkkiin. Lurauta päälle hunajaa ja asettele banaaniviipaleita sekä cashwepähkinöitä kauraseokselle. Lusikoi loppu kauraseos purkkiin banaanien ja pähkinöiden päälle, laita vielä muutama banaanisiivu koristeeksi ja sulje kansi. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli tai ainakin 3 tuntia.