Tämä vihersmoothie ei maistu jauhetulta ruoholta vaan jäätelöltä. Salainen ainesosa on pakastettu banaani.

Pinaattia, persiljaa ja selleriä. Näistä aineksista saa kyllä aikaan trendikkään green smoothien. Mutta harmittavan usein juoma maistuu jauhetulta ruoholta. Glorian Ruoka & Viinin ruokatoimittaja Outi Väisänen kehitti vihreän smoothieohjeen, jonka jälkeen ei ole paluuta entiseen. Tämä smoothie on myös juomaehdotuksemme pääministeri Alexander Stubbille, joka pitää gluteenittomista banaaniletuista. Minttusmoothien tärkein ainesosa on pakastettu, paloiteltu banaani. Jäiset banaaniviipaleet toimivat kuin jäätelö. Ne kylmentävät juoman ja tekevät rakenteesta herkullisen paksun.

Minttusmoothie

1 päärynä

1 (luomu)limetti

1 iso pakastettu banaani

3 dl baby-pinaattia

1/2 dl minttua

1/2 dl basilikaa

3 dl mantelimaitoa

Huuhtele hedelmät, pinaatti ja yrtit. Paloittele päärynä kuorineen tehosekoittimeen. Raasta limetin kuori ja purista mehu joukkoon. Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

Koristele juoma mintunoksalla ja tarjoa heti.

 

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!