Vaikka tekisit bataattiburgerista vegeversion, se on täyttävää ruokaa.
Vaikka tekisit bataattiburgerista vegeversion, se on täyttävää ruokaa.

Uusi some-ruoka bataattiburgeri sopii viljaa välttäville. Puolen tunnin tuhdissa herkussa on "sämpylöinä" bataattiviipaleet.

Instagramiin ja Facebookiin on tupsahdellut viime aikoina kuvia bataattiburgerista, purilaisesta, joka täytetään sämpylöiden sijaan uunissa paistettujen bataattiviipaleiden väliin.

Bataattiburgeri onkin mahtiruoka erityisesti viljaa välttäville tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Testasimme hittiburgerin vegeversion, jonka täytteenä on paistettu tofupihvi, kasviksia, cheddaria ja fetakastiketta.

"Tosi hyvää! Ehkä paras burgeri, jonka olen syönyt, jytky ja ruokaisa", 26-vuotias nainen kommentoi.

"Potentiaalia on, mutta jauhispihvillä olisi parempi", poikaystävä lisäsi.

Bataattiburgerin alkuperäisessä versiossa täytteenä onkin karitsanjauhelihapihvi. Ohje on peräisin Emmi-Liia Sjöholmin Torkkuja & Nokkosia -blogista. Burgerin vegeversio päätyi myös hänen vasta julkaistuun Viljaton kattaus -keittokirjaansa.

Bataattiburgeri syntyy puolessa tunnissa.

Gluteenittoman bataattiburgerin reseptin löydät täältä.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.