Vaikka tekisit bataattiburgerista vegeversion, se on täyttävää ruokaa.
Vaikka tekisit bataattiburgerista vegeversion, se on täyttävää ruokaa.

Uusi some-ruoka bataattiburgeri sopii viljaa välttäville. Puolen tunnin tuhdissa herkussa on "sämpylöinä" bataattiviipaleet.

Instagramiin ja Facebookiin on tupsahdellut viime aikoina kuvia bataattiburgerista, purilaisesta, joka täytetään sämpylöiden sijaan uunissa paistettujen bataattiviipaleiden väliin.

Bataattiburgeri onkin mahtiruoka erityisesti viljaa välttäville tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Testasimme hittiburgerin vegeversion, jonka täytteenä on paistettu tofupihvi, kasviksia, cheddaria ja fetakastiketta.

"Tosi hyvää! Ehkä paras burgeri, jonka olen syönyt, jytky ja ruokaisa", 26-vuotias nainen kommentoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Potentiaalia on, mutta jauhispihvillä olisi parempi", poikaystävä lisäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bataattiburgerin alkuperäisessä versiossa täytteenä onkin karitsanjauhelihapihvi. Ohje on peräisin Emmi-Liia Sjöholmin Torkkuja & Nokkosia -blogista. Burgerin vegeversio päätyi myös hänen vasta julkaistuun Viljaton kattaus -keittokirjaansa.

Bataattiburgeri syntyy puolessa tunnissa.

Gluteenittoman bataattiburgerin reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla