Kuuma omenasiideri maustetaan appelsiinilla. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Kuuma omenasiideri maustetaan appelsiinilla. Kuva: Sami Repo

Kuuma juoma pelastaa riipivän kylmän talvipäivän. Kokeile vaihteeksi jotain uutta: maustettua kuumaa siideriä, viiniteetä tai chaita.

Tutun glögimme lisäksi tänä jouluna voisi keittää muutakin kuumaa. Termariin pakattu kuuma juoma tekee talviretkeilystä lähtemisen arvoista, mutta lämmittävä kupponen maistuu yhtä lailla peiton alla nautittuna.

Englannin ihastus

Lontoon joulumarkkinoilla mausteisella hurmaavana höyryävä kuuma juoma on usein maustettua siideriä tai viiniä. Mulled wine muistuttaa glögiä, mutta mulled cider on ihana uusi tuttavuus suomalaiseen jouluun. Kuumenna kaksi pulloa hyvää englantilaista siideriä kattilassa ja lisää joukkoon kanelia, anista, neilikkaa ja vaniljaa. Purista mukaan myös yhden appelsiinin ja yhden klementiinin mehu. Nauti kuumana mielellään hyisen kosteassa ulkoilmassa.

Teetä ja viiniä

Yksinkertaisen joulujuoman voi sekoittaa kuumasta teestä ja viinistä. Juoma on yllättävän hauskan makuinen. Sen voi maustaa tirauksella sitruunan mehua tai kanelitangolla. Myös hunaja sujahtaa hyvin juomaan! Katso resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lämmittävä chai

Chain mausteet ovat jouluset, vaikka se ei olekaan varsinainen joulujuoma. Keitä maitoa hitaasti ja hartaasti ja anna makujen irrota kanelitangoista, kardemummankodista ja neilikoista. Chaista voi tehdä myös kaakaoversion, jossa teen sijasta käyttääkin tummaa suklaata. Rouhittu tai paloiteltu suklaa sulaa kuumaan maitoon kätevästi. Katso perinteisen chai-teen ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Katso myös aiemmin avautuneet joulukalenterin luukut:

Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku

Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi

Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia

Luukku 4-6: Juhlista samppanjalla

Luukku 7: Näin joululimppu onnistuu!

Luukku 8: Mikä kinkku jouluksi? Tässä kattava opas!

Luukku 9: Valmistaikina on paras kiireapu - nopeasti näyttävää 

Sisältö jatkuu mainoksen alla