Millainen on oma suosikkisi, kun kyseessä on joulutorttu? Lusikoitko levytortun päälle kanelirahkaa, luumumarmeladia vai marjahilloa? Kuva: Panu Pälviä
Millainen on oma suosikkisi, kun kyseessä on joulutorttu? Lusikoitko levytortun päälle kanelirahkaa, luumumarmeladia vai marjahilloa? Kuva: Panu Pälviä

Valmista joulutorttu aivan uudella tavalla! Rapean levytortun päälle jokainen herkkusuu saa lusikoida itse haluamansa täytteet.

Joulun aikaan joulutorttu tulee monilla korvista ulos. Niitä tarjotaan kaikissa mahdollisissa pikkujouluissa ja kuusijuhlissa kyllästymiseen asti.

Lisäksi joulutortut eivät ole kaikkien suosikkijoululeivonnaisia. Voitaikina ei innosta. Perinteisen mallinen joulutorttu jää usein keskeltä marmeladin alta raa'aksi ja tiiviiksi. Myös tortun syöminen siten, että samalla haukkauksella saisi sekä torttua että hilloa, on vaikeaa. Luumumarmeladin maku ei myöskään ole kaikkien mieleen.

Torttupulmat ratkeavat, kun tarjoilet tortut uudella ja raikkaalla tavalla: kokoa torttubaari! Leivo ilmavat ja rapeat levytortut erikseen voitaikinalevyistä (näitä torttuja ei tarvitse edes taitella!). Käytä täytteinä omia suosikkihillojasi ja -marmeladejasi kaupan valikoimista tai keitä tortun päälliseksi makea aprikoosi-päärynävoi tai mausteinen glögi-marjahillo. Kanelirahka tai kermavaahto sopivat hillojen lisänä torttujen päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Levytorttujen päälle voi lusikoida oikeastaan mitä vain hilloa, tahnaa tai vaahtoa oman maun mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täältä löydät ohjeen torttubaariin.

 

Katso myös aiemmin avautuneet joulukalenterin luukut:

Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku

Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi

Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia

Luukku 4-6: Juhlista samppanjalla

Luukku 7: Näin joululimppu onnistuu!

Luukku 8: Mikä kinkku jouluksi? Tässä kattava opas!

Luukku 9: Valmistaikina on paras kiireapu! Hyvää ja näyttävää helposti 

Luukku 10: Vaihtoehto glögille - kolme ihanaa kuumaa juomaa 

Luukku 11-13: Leivo hauska Lucia-pulla

Luukku 14: Joulukinkun valmistusohje

Sisältö jatkuu mainoksen alla