Joulun valmislaatikot testissä. Kuva: <span class="photographer">Christina Aaltio</span>
Joulun valmislaatikot testissä. Kuva: Christina Aaltio

Joulukiireet painavat päälle. Voisiko laatikoiden teossa oikaista ja tarttua valmiisiin laatikoihin? Testasimme joulun valmislaatikot – lue arviot!

Joulun valmislaatikot auki ja maistamaan!

”Miten väri voi olla laatikoissa niin erilainen?”

”Onko tämä lanttulaatikkoa?”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Joukossa on sattumia, tämähän on kuin kotona tehtyä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ruokatoimitus maisteli sokkona kaupan porkkana- ja lanttulaatikot. Arvioimme ulkonäköä, makua ja rakennetta.

Yhtä parasta oli  vaikea löytää, sillä jokaisella maistajalla oli oma ehdoton näkemys siitä, millainen perinnelaatikon tulee olla. Jostain asioista olimme kuitenkin yhtä mieltä. Laatikot kuuluvat joulupöytään itsetehden tai ostettuna.

 

Porkkanalaatikot

1 SUOSIKKI! Stockmannin porkkanalaatikko

”Testin makein.”

Stockmannin porkkanalaatikko erottuu ulkonäöltään ja maultaan. Väri on kirkkaan oranssi, rakenne kostea ja maku mausteinen. Osa testiryhmästä piti makua jopa liian äitelänä.

700 g, 5,90 e, vähälaktoosinen

 

2 PERINTEINEN! Kokkikartanon porkkanalaatikko

”Rehti ja perinteinen.”

Tuorelaatikko, jota ei ole esipakastettu. Jakoi mielipiteitä. Ruokaisa laatikko sai monilta ehdottoman suitsutuksen mausta ja rakenteesta. Osaa laatikon rusehtava väri häiritsi.

700 g, 5 e, gluteeniton, laktoositon

 

3 PARAS HINTA-LAATUSUHDE! Atrian porkkanalaatikko

”Testin edullisin.”

Edullinen, tuttu ja turvallinen. Rakenne sosemainen ja kostea. Maku ei yllätä, mutta  pienellä korppujauhotuksella ja voinokareella laatikon voi tuunata juhlakuntoon.

400 g pakkaus, 2 e, gluteeniton

 

4 PORKKANAISIN! Saarioisten porkkanalaatikko

”Porkkanaisin maku.”

Rakenne ei ole pelkkää sosetta, joukossa on runsaasti riisiä ja porkkanaa. Makua ei ole piilotettu mausteilla.

400 g, 2,20 e, gluteeniton, vähälaktoosinen

 

5 LUOMU! Kruunuherkun porkkanalaatikko

”Luomun ystävän valinta.”

Laatikon väri on luonnollinen, lähes valju. Maussa täyteläisen voinen maku, vaikka tuotetiedoissa voista ei ole mainintaa.

500 g, 5,50 e, gluteeniton, vähälaktoosinen

 

Lanttulaatikot

1 PERINTEINEN! Saarioisten lanttulaatikko

”Miedon makuinen.”

Sileän tahmainen koostumus maistui monien suussa perinteiseltä ja juuri siksi niin oikealta.

400 g, 2,50 e, vähälaktoositon

 

2 YLLÄTTÄVÄ! Kokkikartanon lanttulaatikko

”Maussa inkivääriä.”

Hailakka väri ei houkuttele, mutta muuten laatikko saa kelpo pisteet.  Laatikkoa ei ole pakastettu.

700 g, 6,80 e, laktoositon

 

3 HYVÄ! Stockmannin lanttulaatikko

”Testaajien mieleen.”

Tämä laatikko on siirappimaisen makea ja pehmeän mieto. Rakenne juuri se oikea.

700 g, 5,90 e, vähälaktoosinen

 

4 SATTUMIA! Atrian lanttulaatikko 

Tästä  löytyy sattumia.”

Sopivan kostea laatikko perinteitä arvostavalle. Maussa piparia! Laatikoo tuntui hieman kotona tehdyn oloiselta juuri sattumien vuoksi, sillä rakenne ei ollut teollisen sileä.

400 g, 2 e, gluteeniton, laktoositon

 

4 ERIKOINEN! Kruunuherkun lanttulaatikko

”Onko joukossa muitakin juureksia?”

Ei,  laatikkoon on upotettu vain lanttua. Maku jakoi mielipiteitä. Osa piti miedosta mausta, osa olisi toivonut joukkoon lisää makeutta.

700 g, 6,80 e, laktoositon

 

TESTIRYMÄ ANTOI PLUSSAA: Kaikki laatikot on valmistettu Suomessa!

Lue täältä, miten virität valmislaatikkoon lisää makua.

 

Katso myös aiemmin avautuneet joulukalenterin luukut:

Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku

Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi

Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia

Luukku 4-6: Juhlista samppanjalla

Luukku 7: Näin joululimppu onnistuu!

Luukku 8: Mikä kinkku jouluksi? Tässä kattava opas!

Luukku 9: Valmistaikina on paras kiireapu! Hyvää ja näyttävää helposti 

Luukku 10: Vaihtoehto glögille - kolme ihanaa kuumaa juomaa 

Luukku 11-13: Leivo hauska Lucia-pulla

Luukku 14: Joulukinkun valmistusohje

Luukku 15: Eikö joulutorttu maistu? Kokeile tätä uutta ideaa!

Luukku 16: Pikasinapit valmistuvat 5-15 minuutissa

Luukku 17: Parhaat ohjeet joulun kylmään kalapöytään

Sisältö jatkuu mainoksen alla