Tekeekö jo mieli hyökätä kimppuun? Kuva: iStock photo
Tekeekö jo mieli hyökätä kimppuun? Kuva: iStock photo

Sinihomejuusto jakaa meidät sen rakastajiin ja vihaajiin. Lue kolme talvista vinkkiä sinihomejuuston uudenlaiseen käyttöön!

Aura-juusto on saanut suomalaiset rakastumaan sinihomejuustoon. Meille se on tuttu niin pizzassa kuin piparin päällä. Talvella sinihomejuusto houkuttaa täyteläisellä maullaan. Jos kuulut sinihomejuuston rakastajiin, kokeile sitä näissä yhdistelmissä:

Taatelien sisään

Taateleiden makeus imartelee sinihomejuuston suolaisuutta, siksi ne ovat niin oiva yhdistelmä. Tähän tarvitset ehdottomasti tuoreita taateleita vihanneshyllystä. Leikkaa taatelit halki yhdeltä sivulta ja poista siemen.  Murusta sinihomejuusto ja sekoita sen joukkoon maustamatonta tuorejuustoa. Lusikoi taatelien sisään. Voit sujauttaa mukaan myös pieneksi silputtua päärynää, kuten tässä reseptissä.

Joulutorttuun

Perinteiseen joulutorttuunkin voi loihtia lisää karaktääriä sinihomejuustolla. Voit joko unohtaa hillot ja täyttää pastejaityyliin taitetun tortun sinihomejuustolla. Toinen tapa hyödyntää sinihomejuuston ihanuutta tortussa on taitella torttu perinteiseksi tähdeksi ja laittaa hillosilmäksi uunin kestävää omenahilloa. Juuri kuun höyryävän kuuma torttu tulee uunista, paina sinihomejuustolohko kuumaan hilloon ja odota, että tortut ovat syömälämpöisiä. Voit myös murustella vähän juustoa tortuille ennen uuniin menoa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Piilota se päärynään

Puolita kypsä päärynä pituussuunnassa. Poista lusikan avulla siemenet ja vielä vähän hedelmää (syö se!). Murusta sinihomejuustoa päärynään muodostuneeseen aukkoon. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kuumenna päärynöitä uunissa vain sen verran, että juusto sulaa. Tarjoa kinuskikastikkeen kanssa. Kokeile myös päärynäpiiraita, jotka viimeistellään sinihomejuustotahnalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokeile myös sinihomejuustoa juustolautaspizzassa ja creme bruleessa.

 

Katso myös aiemmin avautuneet joulukalenterin luukut:

Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku

Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi

Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia

Luukku 4-6: Juhlista samppanjalla

Luukku 7: Näin joululimppu onnistuu!

Luukku 8: Mikä kinkku jouluksi? Tässä kattava opas!

Luukku 9: Valmistaikina on paras kiireapu! Hyvää ja näyttävää helposti 

Luukku 10: Vaihtoehto glögille - kolme ihanaa kuumaa juomaa 

Luukku 11-13: Leivo hauska Lucia-pulla

Luukku 14: Joulukinkun valmistusohje

Luukku 15: Eikö joulutorttu maistu? Kokeile tätä uutta ideaa!

Luukku 16: Pikasinapit valmistuvat 5-15 minuutissa

Luukku 17: Parhaat ohjeet joulun kylmään kalapöytään

Luukku 18-20: Testasimme kaupan valmislaatikot - katso tulos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla