Ihana drinkki, hileinen jälkkäri ja pehmeä keitto. Samppanja maistuu toki sellaisenaan, mutta sopii moneen muuhunkin.

Samppanja on juhlava kilistelyjuoma, ja sopii myös itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin. Se on tietenkin parasta sellaisenaan nautittuna, mutta siitä syntyy myös upeita drinkkejä ja ruokia. Tässä kolme vinkkiämme kuplivaan itsenäisyyspäivään:

1 Drinkki alkujuomaksi

Itsenäisyyspäivää juhlistaa mainiosti perinteinen mustaherukkaliköörillä väritetty kuohuviini eli Kir Royal, jonka ohjeen löydät täältä.  Tai kokeile Kir Royalin haastajaa juhlavaa raparperikuohua, jonka ohjeen löydät täältä.

2 Juhlava alkuruoka

Samppanjalla tai kuohuviinillä kuohkeutettu hernesosekeitto eli crème ninon on klassinen juhlapöydän alkuruoka. Taste of Helsingin ohjeessa keiton kanssa tarjotaan marinoituja mustekaloja. Teet sitten mustekaloilla tai ilman, crème ninonin reseptin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 Jälkiruoka illallisen päätteeksi

Samppanjagranita on raikas jälkiruoka suuren illallisen jälkeen. Jäädyke toimii myös väliruokana. Granitan voi tehdä pakastimeen valmiiksi vaikka pari päivää ennen h-hetkeä. Lopuksi se rouhitaan haarukalla hileiseksi. Katso samppanjagranitan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso myös joulukalenterin aiemmin avautuneet luukut:

Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku

Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi ja teet maistuvat alkupalat

Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia

Sisältö jatkuu mainoksen alla