Pehmeällä vuohenjuustolla voidellut patonkiviipaleet ovat kurkkukeiton nappiseuralainen! Kuva: <span class="photographer">Elvi Rista.</span>
Pehmeällä vuohenjuustolla voidellut patonkiviipaleet ovat kurkkukeiton nappiseuralainen! Kuva: Elvi Rista.

Kulhollinen hyvää soppaa kääntää kehnonkin päivän paremmaksi. Kokosimme viisi keittovinkkiä, jotka uhkuvat keväisiä makuja.

Poimi nokkoskeiton tarpeet itse

Toukokuu suorastaan patistelee nauttimaan keväisestä metsästä. Ulkoilun ohella voi ottaa ilon luontoäidin antimista ja keräillä samalla metsästä ilmaista ruokaa, esimerkiksi nokkosia. Tämä helppo nokkoskeitto saa ruokaisuutta perunasta ja palsternakasta ja maistuu mainiosti keväisenä lounaana hyvän leivän kanssa tai hauskana alkukeittona. Jos löydät nokkosten lisäksi ketunleipiä, nouki nekin talteen ja koristele niillä valmis nokkoskeitto!

Nokkoskeiton reseptin saat tästä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tillitsatsiki viimeistelee ruokaisan papusopan

Jos olet sitä mieltä, ettei sosekeitto riitä itsekseen täyttäväksi ateriaksi, saatat joutua kääntämään kelkkasi. Papu-perunakeitto on nimittäin varsin tuhtia tavaraa. Jos haluat oikaista, käytä soppaan valkoisia säilykepapuja. Tämän keiton juju on hauska tillitsatsiki, joka tuo valmiiseen keittoon raikkautta ja kermaisuutta.

Papu-perunakeiton reseptin saat tästä!

 

Trendikäs avokado maistuu Meksikolta

Pastan ja guacamolen lisäksi supertrendikäs avokado sopii hyvin keittoihin. Sen tuhti ja kermainen rakenne tekee valmiista sosekeitosta samettisen ja ruokaisan. Tässä avokadokeitossa maistuu selvästi Meksiko, sillä maustevalikoimassa on muun muassa juustokuminaa ja limeä. Ja kun ruokailijat arvuuttelevat, mistä keiton pieni hedelmäinen särmä on peräisin, on kyseessä sitten appelsiinimehu.

Avokadokeiton reseptin saat tästä!

 

Kuohuva kurkkukeitto käy jopa juhliin

Kiinnostaako kepeä kevätkeitto vaikkapa juhlapöytään? Timjamilla ja kevätsipulilla maustettu kuohkea kurkkukeitto on hienostunut valinta! Vartissa valmistuva soppa saa viimeisen silauksen pienestä tilkkasesta kuohuviiniä, joka on sopan kuohkeuden salaisuus. Arkipöydässä kurkkukeitto maistuu ilman viiniäkin, kunhan varaat kaveriksi hyvää leipää.

Kurkkukeiton reseptin saat tästä!

 

Retiisi tuo särmää kukkakaalikeittoon

Peruna ja kukkakaali ovat tyypillisiä sosekeittojen raaka-aineita, ja tässä sopassa ne nousevat yhdessä pääraaka-aineiksi. Kukkakaali-perunakeiton rakenteesta tulee upean ilmava, kun sekoitat soppaan loppuvaiheessa nokareen vaahdotettua kermaa. Keiton viimeistelee retiisi- ja tillisilpusta sekoitettu hakkelus, joka tuo soppaan purutuntumaa ja kipakkuutta.

Kukkakaali-perunakeiton reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla