Nyt kokataan keittoja! Haluatko haudutella hitaasti vai kasata pikaisesti purkkiin? Käyttää puhtaita luomuraaka-aineita, valita huolellisesti hyvää, pihistellä kuluissa? Olit sitten keventäjä, nautiskelija tai kiireinen arkikokkailija, löydät tästä maukkaat keittoreseptit.

Keventäjä tai ruokavaliotaan tarkkaileva hyvinvointityyppi

Ravitsevat keitot ovat oiva valinta painoaan tarkkailevalle tai kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnistaan huolehtivalle. Myös moni istumatyötä tekevä valitsee kevyen keiton mielellään lounaaksi, jotta olo pysyy virkeänä ruokailun jälkeenkin. Yhden henkilökohtaiseen ruokavalioon sopii kasvisten keveys, toinen vaalii kokonaisvaltaista hyvinvointia välttämällä gluteenia ja lisäaineita.

Soppavinkit:

 1. Suosi kirkkaita liemipohjaisia keittoja, jotka sisältävät hyviä rasvoja ja ravitsevat, mutta ovat täynnä makua, kuten esimerkiksi fenkolilla maustettu siikakeitto.
 2. Kevennä välillä valmistamalla tietoisesti hyvin kevyttä ja kasvispainotteista keittoa, kuten pinaatti-lehtikaalikeittoa, joka sisältää 58 kaloria per annos.
 3. Huolehdi riittävästä proteiinin saannista ja lisää keittoon lihaa, kalaa tai kasviproteiineja, kuten tässä sitruunaisessa linssi-kikhernekeittossa.
 4. Valitse vain sellaisia tuotteita, jotka sopivat sinulle. Korvaa ruokavalioon sopimattomat tuotteet resepteistä muilla kasvikunnan tuotteilla tai gluteenittomilla tuotteilla, jos gluteeni ei sovi ruokavalioosi. Hyvän valikoiman gluteenittomia tuotteita löydät täältä.
 5. Käytä keitoissa puhtaita raaka-aineita ja valitse keittopohjaan gluteenittomia, hiivattomia ja lisäaineettomia luomuliemiä, kuten näitä Reformin uusistuneita luomuliemiä.

Kokeilunhaluinen nautiskelija

Halu kokeilla uutta ja kokata maku edellä ohjaa nautiskelijaa keittovalinnoissa. Maun lisäksi valintoihin vaikuttavat raaka-aineiden laatu ja puhtaus. Siksi moni nautiskelija käyttää mielellään luomutuotteita ja lähiruokaa. Vaikka nautiskelija arvostaa lähellä tuotettua ruokaa, se ei vähennä tarvetta kokeilla jotakin uutta ja kokkailla eksoottisia keittoja kotikeittiössä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Soppavinkit:

 1. Panosta keittoihin hauduttamalla maukkaat liemet itse tai luota korkealuokkaisiin luomuliemiin.
 2. Yhdistele rohkeasti eri maiden keittiöitä myös keitoissa ja kokeile esimerkiksi venäläistä ja pohjoisafrikkalaista keittiötä luovasti yhdistelevää borssikeittoa harissajogurtilla.
 3. Helpota kaukokaipuuta matkustamalla kotona hellan ääressä minne ikinä kaipaatkaan. Amerikkaan haikaileva valmistaa täyteläisen savulohichowderin ja Marokon makuja himoitseva saa pikalipun mausteiseen Marokkoon valmistamalla värikästä couscous-keittoa.
 4. Suosi puhtaita raaka-aineita, luomua ja paikallisia tuottajia. Osta lähituottajalta luomumunia ja keitä esimerkiksi pinaattikeitto pienellä twistillä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiireinen pennin venyttäjä

Tätä tyyppiä ohjaa ruokavalinnoissaan kiireinen arki: työ, harrastukset ja huushollin pyöritys. Halu panostaa hyvään itse tehtyyn ruokaan on kova, mutta aikaa keittiössä hääräämiseen on vähän ja rahaakin pitäisi säästää. Edulliset ja nopeasti valmistuvat keitot ovat kiireisen penninvenyttäjän pelastus. Kerralla voi valmistaa ison satsin, ja kukkaroakaan ei tarvitse keventää kovin paljoa.

Soppavinkit:

 1. Valmista ruokaa satokausikalenterin mukaan, jolloin saat hyödynnettyä sekä sesongin parhaat maut että edullisimmat kasvikset.
 2. Käytä arjessa oikopolkuja hyvällä omatunnolla. Käytä arjessa oikopolkuja hyvällä omatunnolla. Voit lisätä lihapullakeittoon valmispullia tai ostaa purkkihernekeittoa. Keitä hernari itse sitten viikonloppuna, kun on aikaa.
 3. Huolehdi, että kuivakaapista löytyy aina perusvarasto erilaisia säilykkeitä ja pakastimessa on aina joitakin vihanneksia. Näin sinulla on joka tilanteessa valmius soveltaa pikaratkaisu, kuten tuhti ja nopea minestrone.
 4. Älä anna hinnan tai ajankäytön rajoittaa kokkailujasi – päinvastoin. Päästä luovuus valloilleen, sovella ja tuunaa. Käytä myös tässä hyödyksesi perusvarastoasi ja keitä esimerkiksi jauhelihakeitto meksikolaiseen tyyliin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla