Valmiista smoothiesta voi tehdä drinkin sujauttamalla mukaan hömpsyn rommia tai vodkaa
Valmiista smoothiesta voi tehdä drinkin sujauttamalla mukaan hömpsyn rommia tai vodkaa

Tee meloniin reikä ja vatkaa se smoothieksi. Helppoa, mutta sotkuista!

Instagramissa ja Facebookissa on pyörinyt videoita, joissa melonin hedelmäliha vispataan kuoren sisällä smoothieksi. Useissa videoissa lopputulos oli möykkyisä, mutta ajatus viehätti silti, joten päätin testata.

Testi 1: Vesimelonismoothie sähkövatkaimella

Aloitan tekemällä pienellä veitsellä reiän vesimelonin kuoreen. Se on helppoa ja pala irtoaa helposti lusikan avulla. En saa tungettua vatkainta sisään vaan nostelen lusikalla vähän hedelmälihaa syrjään.

Aloitan vatkaamisen kovalla teholla vesimelonia roiskuu ja kuohuu ensin yli, mutta tilanne tasaantuu pian. Jatkan vatkaamista noin minuutin yrittäen irrottaa myös kuoren seinämästä kaiken hedelmän.

Lopputulos on kauniin väristä ja tasaista. Pöytä on kuitenkin sotkuinen.

Testi 2: Vesimelonismoothie sauvasekoittimella

Toisella kierroksella tiedän jo, että reikää kannattaa suurentaa lusikalla ja niin teenkin. Aloitan survomisen hieman varoivaisemmin ja saankin aikaan pienemmän sotkun.

Sauvasekoittimella soseuttaessa tilanne on enemmän hallussa ja vesimeloni soseutuu nätisti. Kaikki hedelmäliha on kuitenkin vaikea saada irti seinistä ja joudun käyttämään lusikkaa apuna.

Lopputulos on tasaisempi ja sameampi, mutta työpöytä siistimpi.

Täyteläinen punaviini on hinta-laatusuhteeltaan oikea aarre.

Mikä? Nederburg The Winemasters Shiraz 2016 on eteläafrikkalainen punaviini, joka ihastuttaa monikäyttöisyydellään ja hinta-laatusuhteellaan (11,50 e).

Millainen? Täyteläisen ja kohtuullisen tanniinisen viinin maussa tuntuvat ensisiemauksella tummat kypsät metsämarjat ja kirsikat, ja jälkimaussa savuinen tammiaromi.

Minkä kanssa? Hyvä yleisviini grillatulle naudanlihalle ja pihveille, olipa kypsyysaste kypsä tai medium. Pidä mielessä myös syksyn hirvikautta varten.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Glorian ruoka & viini sekä Soppa365 ovat julkaisseet jälleen runsaan reseptilehden, joka keskittyy hullunhyvään kasvisruokaan.

Miten tehdään maalaissalaatti, joka ei jätä nälkäiseksi? Mitkä vegeruuat pelastavat, kun aikaa on vähän ja ainekset täytyy löytää lähikaupasta? Miten kasviksia grillataan ja mitä ihmettä onkaan nyhtösieni?

Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset Soppa365:n ja Glorian ruoka & viinin erikoisjulkaisusta. Se sisältää yli 60 toimituksen testaamaa reseptiä. Lehti sopii sinulle, joka rakastat kasvisruokaa ja etsit uusia ideoita kokkailuun. Yhtä mainiosti se passaa kuitenkin myös vegeilynoviisin hyppysiin – erityisesti, jos kaipaat helppoja reseptejä, joilla lähteä kokeilemaan. Vege julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja lehdet loppuivat kaupasta ennen aikojaan. Nyt rakastettu Vege on taas täällä – entistä houkuttelevampien ohjeiden ja ideoiden kera. Julkaisun ohjeista noin puolet ovat vegaanisia ja loput lakto-ovovegetaristeille sopivia. Yli 20 reseptiä valmistuu alle puoleen tuntiin!

Vege-erikoisjulkaisun löydät lehtihyllystä hyvin varustelluista liikkeistä.

#täyttävegeä eteenpäin!