
Tee meloniin reikä ja vatkaa se smoothieksi. Helppoa, mutta sotkuista!
Instagramissa ja Facebookissa on pyörinyt videoita, joissa melonin hedelmäliha vispataan kuoren sisällä smoothieksi. Useissa videoissa lopputulos oli möykkyisä, mutta ajatus viehätti silti, joten päätin testata.
Testi 1: Vesimelonismoothie sähkövatkaimella
Aloitan tekemällä pienellä veitsellä reiän vesimelonin kuoreen. Se on helppoa ja pala irtoaa helposti lusikan avulla. En saa tungettua vatkainta sisään vaan nostelen lusikalla vähän hedelmälihaa syrjään.
Aloitan vatkaamisen kovalla teholla vesimelonia roiskuu ja kuohuu ensin yli, mutta tilanne tasaantuu pian. Jatkan vatkaamista noin minuutin yrittäen irrottaa myös kuoren seinämästä kaiken hedelmän.
Lopputulos on kauniin väristä ja tasaista. Pöytä on kuitenkin sotkuinen.
Testi 2: Vesimelonismoothie sauvasekoittimella
Toisella kierroksella tiedän jo, että reikää kannattaa suurentaa lusikalla ja niin teenkin. Aloitan survomisen hieman varoivaisemmin ja saankin aikaan pienemmän sotkun.
Sauvasekoittimella soseuttaessa tilanne on enemmän hallussa ja vesimeloni soseutuu nätisti. Kaikki hedelmäliha on kuitenkin vaikea saada irti seinistä ja joudun käyttämään lusikkaa apuna.
Lopputulos on tasaisempi ja sameampi, mutta työpöytä siistimpi.
Mistähän se video löytyisi? Myöskään ravistetun smoothien sivulta ei löydy videota...