Kyllä, kirjolohipastakin on nyt eettistä ruokaa. Kuva: Sabrina Bqain/WWF
Kyllä, kirjolohipastakin on nyt eettistä ruokaa. Kuva: Sabrina Bqain/WWF

WWF Suomi julkaisee Sopassa hyvän mielen kalaruokareseptejä ja kertoo vierasblogissaan kalamaailman kuulumisia.

Soppa365 ja WWF Suomi aloittavat yhteistyön. WWF on tehnyt Soppa365:n ruuanlaittajia varten eettisiä ja houkuttelevia kalareseptejä, joita tarjoamme pikkuhiljaa syksyn kuluessa.

Reseptit on tehty noudattaen WWF:n Kuluttajan kalaopasta, joten ruuanlaittajat voivat olla varmoja, että lautasella on aina kestävän kalastuksen mukaisia kaloja. WWF:n kala-asiantuntijat kirjoittavat myös kaksi kertaa kuukaudessa kala-aiheista blogia, jota julkaisemme Uutishuoneessa.

Yhteistyön taustalla on vakava asia: maailman kaupallisesti tärkeimpien kalakantojen on ennustettu romahtavan jo meidän elinaikanamme, ellemme muuta kulutustapojamme. Jos kalakannat romahtaisivat, kyseessä olisi yksi suurimmista ympäristökatastrofeista ihmiskunnan historiassa. Soppa365 haluaa olla mukana edistämässä eettisesti kestävämpää kalaherkuttelua.

Ensimmäinen opetus olkoon, että silakan lisäksi kannattaa suosia muitakin paikallisia lajeja, kuten muikkua, ahventa, särkeä, lahnaa, kuhaa ja haukea. Tuontikalojen syömistä ei tarvitse lopettaa kokonaan.

"Jos ostat tuontikalaa, valitse MSC-sertifioituja tuotteita. Näin voit varmistaa, ettet syö ylikalastettua tai uhanalaista kalaa”, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Kestävän kalastuksen kirjolohi-kesäkurpitsa-pastan reseptin löydät täältä.

WWF:n kalareseptit tunnistat jatkossa ruokakuvassa näkyvästä, pienestä pandasta.

WWF:n Kuluttajan kalaopas auttaa tekemään vastuullisia kalavalintoja. Oppaassa kalat on merkitty ympäristöperustein liikennevalojen väreillä. Vihreällä merkittyjä kaloja voi syödä hyvällä omallatunnolla, keltaisia käyttää harkiten ja punaisia välttää: wwf.fi/kalaopas