Kookospekoni on kasviskokin salainen ase. Kuva: Sami Repo.
Kookospekoni on kasviskokin salainen ase. Kuva: Sami Repo.

Vegaanihaaste kehottaa kokeilemaan vegaanista ruokavaliota tammikuun ajan. Kookospekoni takaa sen, ettei pekonista tarvitse luopua, vaikka luopuisikin eläinperäisistä raaka-aineista.

Moni aloitti tammikuun 2015 vegaanihaasteen merkeissä ja päätti pidättäytyä eläinperäisistä tuotteista koko kuukauden ajan.

Liharuokien proteiinit on helppo korvata esimerkiksi seitanilla, palkokasveilla tai tofulla, mutta eräs tietty lihajaloste on hieman hankalampi korvattava. Nyt puhe on tietenkin pekonista.

Onneksi vegaanihaasteenkaan aikana ei tarvitse luopua pekonista, ainakaan jos valmistaa täysin vegaanista kookospekonia.

Vegepekonin pohjana käytetään kookoslastuja, jotka maustetaan savuaromista, soijakastikkeesta, vaahterasiirapista ja savupaprikasta sekoitetulla mausteseoksella.

Puolen tunnin aherruksen lopputuloksena on hämmentävän herkullisia kookospekonilastuja, joita kelpaa sirotella vaikkapa salaatin sekaan.

Kookospekoni säilyy ilmatiiviisti pakattuna jopa kuukauden verran, joten sitä kannattaa tehdä kerralla isompi annos.

Löydät kookospekonin tarkan reseptin täältä.