Susijengi-viinien etiketit on suunnitellut Aki Vänni.
Susijengi-viinien etiketit on suunnitellut Aki Vänni.

Susijengi-viinien myyntituotoista ohjataan osuus Suomen Koripalloliiton toimintaan.

Suomen koripallomaajoukkue, tutummin Susijengi, saa loppukesästä omat nimikkoviinit.

Punainen Susijengi valmistetaan Syrah- ja Grenache-rypäleistä, ja sitä suositellaan esimerkiksi grilliruokien, naudan- ja lampaanlihan sekä tapasten seuraksi. Macabeo- ja Chardonnay-rypäleistä valmistettu Susijengi-valkoviini puolestaan sopii maahantuoja Arvid Nordquistin mukaan kala- ja äyriäisruuille sekä noutopöytään.

Susijengi-viinien tuotosta ohjataan osuus Suomen Koripalloliiton toimintaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Suomalainen elinkeinoelämä on löytänyt Susijengin, ja haluamme olla osaltamme mukana tukemassa joukkuetta, joka ensimmäistä kertaa Suomen koripallohistoriassa pelaa maailmanmestaruuskisoissa. Suomen koriksella on tahto ja keinot päästä pitkälle, ja se ansaitsee kaiken mahdollisen tuen”, sanoo tuotepäällikkö Tiina Järvikangas Arvid Nordquistilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Susijengi ei ole ainoa urheiluun liittyvä viini. Jääkiekkoseura HIFK:lla oli taannoin oma punaviininsä, ja kun Mika Häkkinen ajoi vielä Formulaa, löytyi Alkosta myös McLaren-viiniä.

Espanjan Cariñenasta, Bodegas Añadaksen tilalta peräisin olevat Susijengi-viinit tulevat Alkon tilausvalikoimaan elokuun aikana. Pullo maksaa 9,98 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla