Susijengi-viinien etiketit on suunnitellut Aki Vänni.
Susijengi-viinien etiketit on suunnitellut Aki Vänni.

Susijengi-viinien myyntituotoista ohjataan osuus Suomen Koripalloliiton toimintaan.

Suomen koripallomaajoukkue, tutummin Susijengi, saa loppukesästä omat nimikkoviinit.

Punainen Susijengi valmistetaan Syrah- ja Grenache-rypäleistä, ja sitä suositellaan esimerkiksi grilliruokien, naudan- ja lampaanlihan sekä tapasten seuraksi. Macabeo- ja Chardonnay-rypäleistä valmistettu Susijengi-valkoviini puolestaan sopii maahantuoja Arvid Nordquistin mukaan kala- ja äyriäisruuille sekä noutopöytään.

Susijengi-viinien tuotosta ohjataan osuus Suomen Koripalloliiton toimintaan.

”Suomalainen elinkeinoelämä on löytänyt Susijengin, ja haluamme olla osaltamme mukana tukemassa joukkuetta, joka ensimmäistä kertaa Suomen koripallohistoriassa pelaa maailmanmestaruuskisoissa. Suomen koriksella on tahto ja keinot päästä pitkälle, ja se ansaitsee kaiken mahdollisen tuen”, sanoo tuotepäällikkö Tiina Järvikangas Arvid Nordquistilta.

Susijengi ei ole ainoa urheiluun liittyvä viini. Jääkiekkoseura HIFK:lla oli taannoin oma punaviininsä, ja kun Mika Häkkinen ajoi vielä Formulaa, löytyi Alkosta myös McLaren-viiniä.

Espanjan Cariñenasta, Bodegas Añadaksen tilalta peräisin olevat Susijengi-viinit tulevat Alkon tilausvalikoimaan elokuun aikana. Pullo maksaa 9,98 euroa.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.