Omenainen tarte tatin. Pala taivasta jokaisessa suupalassa. Kuva: Tuomas Kolehmainen.
Omenainen tarte tatin. Pala taivasta jokaisessa suupalassa. Kuva: Tuomas Kolehmainen.

Syksy on tunnetusti sadonkorjuun aikaa, joten jälkiruuissakin käytetään tuoreita ja maukkaita raaka-aineita.

Jos syksyn makea maku pitäisi tiivistää yhteen raaka-aineeseen, moni varmasti nimeäisi omenan. Nyt jo toimintansa lopettanut ravintola Postres tarjosi omenat suorastaan järisyttävän hyvän tarte tatinin muodossa. Torttu on itse asiassa yllättävän helppo tehdä, eikä raaka-ainelistakaan ole pitkä. Postres teki jokaisen tatinin erikseen, mutta kotikeittiössä lienee helpointa paistaa yksi iso, josta riittää neljälle. Tai siis neljälle nopeimmalle, koska tämä herkku hupenee hetkessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saat tarte tatinin ohjeen klikkaamalla tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Näin syksyllä porkkanat ovat ihanan meheviä. Niinpä ne sopivatkin täydellisesti trendikkäisiin raakaleivonnaisiin. Nämä porkkanamuffinit ovat sukua perinteiselle porkkanakakulle. Muffineita ei kypsennetä, ja leivonnaisten makeuskin on peräisin kuivatuista aprikooseista ja taateleista. Kuorrutus puolestaan surautetaan tehosekoittimella cashewpähkinöistä ja appelsiinimehusta. Toimii myös perinteisen porkkanakakun päällä!

Porkkanamuffinit valmistuvat tällä reseptillä.

 

Metsä on tarjonnut tänä vuonna mustikoita erinomaisen paljon. Saat mustikoista helposti pirteän jälkiruokaherkun, kun keität niistä viiden minuutin pikahillokkeen, ja tarjoat sen kanssa vaniljajäätelöä. Luonnetta annokseen tuovat sitruunainen lemon curd ja paksu turkkilainen jogurtti, joiden ansiosta jälkiruoka ei ole äkkimakea vaan täydellinen yhdistelmä makeaa ja raikasta.

Mustikkapehmis valmistuu tällä ohjeella.

 

Upeasti hehkuvalla punajuurella on paikkansa myös makeissa ruuissa kuten intialaisessa punajuurihalvassa. Paista ohueksi siivutetut punajuuret voissa. Lisää vähän kermaa, kardemummaa ja sokeria, niin juuresten makeus pääsee kunnolla esille. Karamellisoituneiden punajuurten maistuvat vaniljarahka ja cashewpähkinät.

Intialainen punajuurihalva tehdään näin.

 

Suolaisen ja makean ystävät ihastuvat hauskoihin päärynäpiiraisiin! Ne valmistuvat vikkelästi, sillä taikina on kaupan pakastealtaasta. Uunissa pehmenneet päärynäpiiraat viimeistellään muhevalla mascarpone-sinihomejuustotahnalla ja pähkinöillä. Kannattaa panna tämä päärynäjälkiruoka korvan taakse myös joulupöytää ajatellen!

Päärynäpiiraiden reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla