Nosta tahna pöydän parrasvaloihin tai kokoa erilaisista tahnoista kokonainen ateria

Mehevä tahna sitoo aterian maut yhteen. Tahnan helppous kastikkeisiin nähden on sen supernopea valmistaminen. Kunnon tehosekoittimella työ käy sekunneissa.

Tarjoa tahna lisäkkeenä tai kokoa useammasta tahnasta kokonainen ateria.

Tahna-ateria

Tahna-aterian ideana on tehdä monta erilaista tahnaa ja tarjota tahnat  uunituoreen leivän ja vihersalaatin seurassa. Tahna-ateria on yllättävä  yöpala tai alkuruoka ja niin hyvä, että viimeisetkin maut pyyhkäistään leipäpalalla tarjoilukulhon reunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tässä muutama erilainen tahna, josta aloittaa surauttelu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

Paahdetuista säilötyistä paprikoista syntyy juustokuminalla ryyditettynä mehevä itämainen tahna. Tarjoa leivän kanssa tai lusikoi tahnaa grillatun kanan, possunlihan tai paahdettujen kasvisten kaveriksi.

Tästä löydät paprikaisen mahammara-tahnan ohjeen.

 

 

Porkkana-inkivääritahna ei kukkaroa rasita. Mehevät uudensadon porkkanat keitetään ja soseutetaan inkiväärin, korianterin ja muiden mausteiden seuraan. Energinen tahna leivän levitteeksi tai burgerin väliin.

Tästä löydät porkkana-inkivääritahnan ohjeen.

 

Tahnavillitys taisi lähteä liikkeelle hummuksesta. Tämä ohje on klassikko, joka kannattaa ottaa talteen.  Laadukkaat purkkikikherneet nopeuttavat hummuksen tekoa, eikä maussa ole eroa. Kyytiin valkosipulia, oliiviöljyä, tahinia ja ripaus mausteita.

Tästä löydät samettisen hummuksen ohjeen.

 

Pesto kannattaa tehdä ehdottomasti itse. Parhaimman peston saat nuijinalla ainekset morttelissa karkeaksi tahnaksi. Leivän kanssa, pastan seurassa, salaattia ryydittämään. Nam!

Tästä löydät itsetehdyn peston ohjeen.

 

Punaviinietikalla terästetty saksanpähkinätahna pyöristää niin salaatin, kuin tahnabileiden leivän taivaalliseksi makupariksi.

Tästä löydät saksanpähkinätahnan ohjeen.

 

Kuvat Pia Inberg, Panu Pälviä ja Sami Repo

Sisältö jatkuu mainoksen alla