Jäätävää hellejuomaa. Kuva Istock.
Jäätävää hellejuomaa. Kuva Istock.

Pakasta juoma pullossa ja nauti viileästä juomasta helteen keskellä.

Tuottajamme Teemu aloitti kesäloman, siis hellesäät ovat vihdoin tulossa!  Tiimimme ei nimittäin usko sammakkomieheen, vaan siihen että Teemun lomaillessa säät suosivat, näin käy aina.

Vielä ennen lomille lähtöä Teemu ideoi oivan avun siihen, miten selvitä helteestä. Apu on jääpullo!

Älä turhaan tee jääpaloja, vaan jäädytä koko pullollinen juomaa. Jäinen pullo sulaa päivän mittaan virkistävän viileäksi juomaksi.

Täytä pullo makusi mukaan tuoremehulla, teellä, kahvilla tai soseutetuista hedelmistä tehdyllä smoothiella. Meloni tai mansikka sopivat mainiosti sosejuomien pohjaksi.

Porejuomia on turha jäädyttää, sillä kuplat eivät parane pakastimessa. Ja liian täyteen ei pulloa kannata täyttää, ettei se laajetessaan halkea pakasteessa.

 

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.