Lukaise läpi Sopan vinkit ja nauti täysillä ainutlaatuisesta kattauksesta.

Taste of Helsinki tarjoaa hyvän ruoan ja juoman ystäville kesän parhaan picnicin.  Lukaise läpi Soppa 365:n vinkit ja nauti täysillä ainutlaatuisesta kattauksesta. Pidä muutkin ajantasalla ja kerro kuulumisesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtagia #ToH2014.

  1. Markoilla maha täyteen. Festivaalin valuuttana toimii markka. Yksi euro vastaa yhtä markkaa. Markkoja voi vaihtaa Amex-markkapankissa tai kiertäviltä markanvaihtajilta. Niitä ei voi vaihtaa takaisin, mutta käyttämättömät markat voi lahjoittaa Uusi Lastensairaala 2017-hankkeelle.
  2. Tarvitsemasi markkamäärä riippuu siitä, paljonko aiot syödä ja juoda. Maisteluannokset maksavat viidestä kuuteen markkaa. Jos syöt kolme ruokalajia ja juot niiden kanssa kaksi lasia viiniä, tarvitset noin 25 markkaa. Keskimäärin Taste of Helsinki -vieraat käyttävät tapahtumassa noin 40 markkaa.
  3. Ravintoloita on 11 ja erilaisia annoksia yhteensä 36. Jokainen ravintola tarjoaa alku- pää- ja jälkiruoan. Voit sukkuloida ravintolasta toiseen ja yhdistellä itsellesi sopivan menun. Tutustu etukäteen tarjontaan täältä helpottaaksesi valinnanvaikeutta paikan päällä.
  4. Ota kaikki irti tapahtumasta. Huippuravintoloiden lisäksi festivaalialueella on tarjolla muutakin nähtävää ja maisteltavaa. Ilmoittaudu mukaan työpajoihin, tutustu näytteilleasettajien herkkuihin ja nauti kokkausnäytöksistä. Vieraile samppanjalla Taittinger Champagne Barissa, maistele viinejä Viinipaviljongissa, sammuta olutjano Kukko Barissa tai anna kahvihampaan kolotukselle kyytiä Pauligin kahveilla.
  5. Tule paikalle nälkäisenä”, vinkkaa festivaalijärjestäjä Barry MacNamara.

Tapahtuma-alueen kartta

 

Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.

Sopan lukijat innostuivat Turusta tämän vuoden Taste of Helsinki -festivaalikattauksessa.

Jos Sopan lukijat ovat oikeassa, turkulaisravintola Kaskiksen teltalla riittää ruuhkaa tämän kesän Taste of Helsinki -festivaaleilla. Sopan lukijat nimittäin äänestivät Kaskiksen possunkylkiannoksen kaikkein kiinnostavimmaksi festivaaliannokseksi. Kaskis aikoo tarjota Taste of Helsingissä ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia. Annos sai Sopan gallupissa 12,5 % annetuista äänistä.

Kaskis voitti myös äänestyksen kakkossijan kala-annoksellaan. Ravintola aikoo tarjota sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastiketta. Annos sai 11,0 % annetuista äänistä.

Kolmanneksi eniten Sopan lukijat himoitsevat Matti Jämsénin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää (6,9 % äänistä), Gastrobar Emon rypsipossun ribsejä ja chipotlea (6,1 % äänistä) ja Ragun ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa (5,6 % äänistä).

Taste of Helsinki -festivaalin suosituin annos on ollut kahdesti ravintola Farangin karamellipossu. Jos soppalaisten äänistä voi mitään päätellä, possu jyrää festivaalivieraiden mielestä tänäkin vuonna.

Kaikkiaan Taste of Helsinki -festivaaliin osallistuu 10 ravintolaa. Maisteltavia annoksia on 35 kappaletta.

Voit tutustua festivaaliruokien resepteihin ennakkoon Sopassa!

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.

Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.
Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.

Ahvenanmaalaisravintola peruu osallistumisensa, tilalle tulee meksikolaista ruokaa tarjoava Patrona.

Taste of Helsinki -ruokafestivaalin osanottajaravintoloissa on tapahtunut muutoksia.

Michael Björklundin luotsaama ahvenanmaalainen Smakbyn jättää Taste of Helsingin väliin "henkilökohtaisten syiden" takia.

Smakbyn tilalle tulee helsinkiläinen Patrona, joka tunnetaan meksikolaisesta ruuasta.

Patrona aikoo tarjoilla Taste of Helsinki -menussaan tiikerirapuja, naudankieltä ja ankankoipea. Ruokalista näyttää tältä.

Tiikerirapua "aquachile", vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta

Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Ankankoipea "mole manchamanteles", maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania

Loppujen Taste of Helsinki -ravintoloiden menut löydät jutun lopusta.

 

Haluatko kokata kuin huippukokit? Tutustu Taste of Helsinki -festivaalin resepteihin klikkaamalla tästä!

 

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA

ruis, possu, sipuli

nauta, tilli, kukkakaali

possu, suklaa, nauta

BRÖD

Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää

Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää

Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

GASTROBAR EMO

Crème Ninon ja mustekalaa

Rypsipossun ribsejä ja chipottlea

Emon “Tiramisu”

HOSHITO

Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Ginger ja Ginger, Misokastike

Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella

Avocado Tempura

KASKIS

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike

Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata

MATTI JÄMSEN POP-UP

”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia

Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan

PASTOR

Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk

Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia

Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia

RAGU

Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Breads&Spreads:

-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi

-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE

Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa

Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita

Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.