Taste of Helsinki kokoaa ruoan ja viinin ystävät yhteen nauttimaan rennosta kesätapahtumasta ja korkeatasoisesta ruoasta. Tapahtumassa voi herkutella minikokoisilla gourmet-annoksilla sekä bongata kesän kuumimmat kokit ja ruokatrendit. Annosten toteutuksista vastaa 11 suomen ykkösravintolaa. Tapahtuma järjestetään 12.–15.6.2014 Helsingissä, Kansalaistorin puistossa Töölönlahdella.

 

 Kilpailu on päättynyt. Ilmoitamme voittajille henkilökohtaisesti.

 

Osallistu kilpailuun kokoamalla oma Taste of Helsinki menusi
  1. Valitse omat suosikkisi yhdistelemällä eri ravintoloiden alku-, pää- ja jälkiruokia. Voit tutustua menuihin tästä.
  2. Osallistu kilpailuun 1.6.2014 mennessä ja voit päästä herkuttelemaan kokoamallasi menulla paikan päälle. Kilpailuun pääset osallistumaan tästä.

Kilpailuun osallistuneiden kesken arvotaan neljä kahden hengen lippupakettia. Yhden lipun arvo on 40 euroa. Palkinto sisältää sisäänpääsyn lisäksi markkoja, jotka toimivat Taste of Helsingin valuuttana. Markoilla voi ostaa ruoka-annoksia tapahtumassa.

 

Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.

 

Sopan lukijat innostuivat Turusta tämän vuoden Taste of Helsinki -festivaalikattauksessa.

Jos Sopan lukijat ovat oikeassa, turkulaisravintola Kaskiksen teltalla riittää ruuhkaa tämän kesän Taste of Helsinki -festivaaleilla. Sopan lukijat nimittäin äänestivät Kaskiksen possunkylkiannoksen kaikkein kiinnostavimmaksi festivaaliannokseksi. Kaskis aikoo tarjota Taste of Helsingissä ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia. Annos sai Sopan gallupissa 12,5 % annetuista äänistä.

Kaskis voitti myös äänestyksen kakkossijan kala-annoksellaan. Ravintola aikoo tarjota sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastiketta. Annos sai 11,0 % annetuista äänistä.

Kolmanneksi eniten Sopan lukijat himoitsevat Matti Jämsénin friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää (6,9 % äänistä), Gastrobar Emon rypsipossun ribsejä ja chipotlea (6,1 % äänistä) ja Ragun ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa (5,6 % äänistä).

Taste of Helsinki -festivaalin suosituin annos on ollut kahdesti ravintola Farangin karamellipossu. Jos soppalaisten äänistä voi mitään päätellä, possu jyrää festivaalivieraiden mielestä tänäkin vuonna.

Kaikkiaan Taste of Helsinki -festivaaliin osallistuu 10 ravintolaa. Maisteltavia annoksia on 35 kappaletta.

Voit tutustua festivaaliruokien resepteihin ennakkoon Sopassa!

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.

Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.
Brödin härkätartar on edelleen osa Taste of Helsinki -kattausta.

Ahvenanmaalaisravintola peruu osallistumisensa, tilalle tulee meksikolaista ruokaa tarjoava Patrona.

Taste of Helsinki -ruokafestivaalin osanottajaravintoloissa on tapahtunut muutoksia.

Michael Björklundin luotsaama ahvenanmaalainen Smakbyn jättää Taste of Helsingin väliin "henkilökohtaisten syiden" takia.

Smakbyn tilalle tulee helsinkiläinen Patrona, joka tunnetaan meksikolaisesta ruuasta.

Patrona aikoo tarjoilla Taste of Helsinki -menussaan tiikerirapuja, naudankieltä ja ankankoipea. Ruokalista näyttää tältä.

Tiikerirapua "aquachile", vaahdotettua suolakeksiä ja valentina-kastiketta

Savustettu naudankielitaco, avokadoa, mustapapua, korianteria ja punasipulia

Ankankoipea "mole manchamanteles", maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania

Loppujen Taste of Helsinki -ravintoloiden menut löydät jutun lopusta.

 

Haluatko kokata kuin huippukokit? Tutustu Taste of Helsinki -festivaalin resepteihin klikkaamalla tästä!

 

TASTE OF HELSINKI -MENU 2015

BERTHA

ruis, possu, sipuli

nauta, tilli, kukkakaali

possu, suklaa, nauta

BRÖD

Sipuli – Sipulilientä, vuohen gruyère moussea, karamellisoitua sipulia ja hiivaleipää

Härkä – Savustettu härkä tartar, lehtipersilja majoneesiä ja ketunleipää

Kirjolohi – ”Poltettua” lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää

Kefiiri – Jääkefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää

GASTROBAR EMO

Crème Ninon ja mustekalaa

Rypsipossun ribsejä ja chipottlea

Emon “Tiramisu”

HOSHITO

Lohi Sashimi ja Ume-Kurkku Aemono

Ginger ja Ginger, Misokastike

Kouji-Härkä ja Rei-Soba Wasabikastikkeella

Avocado Tempura

KASKIS

Sokerisuolattua lohta, savulohimoussea, saaristolaisleipää ja tilli-piimäkastike

Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia

Herukanlehteä, tuorejuustoa ja valkosuklaata

MATTI JÄMSEN POP-UP

”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua

Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015

Grillattua purjoa, Keisarinjuustoa ja marinoitua sipulia

Mansikkamaitoa Matin ja Maijan tapaan

PASTOR

Pastorin Casa Ceviche: Tuoretta lohta, katkarapuja, guacamolea, Rocoto chili tiger’s milk

Pulpo Al Olivo: Pitkään kypsennettyä mustekalaa, rapea peruna-oliivikakku, misomajoneesia

Mejilla:Tamarindilla glaseerattua vasikanposkea, mausteista kvinoasalaattia

RAGU

Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia ja paahdettua pecorinoa

Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa

Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä

Breads&Spreads:

-Mallasleipää, tattarifoccacia ja parmesaanimuffinssi

-Vuohenjuustoa, ruskistettua voita ja raparperia

SINNE

Haugesund – Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk Gurka – Kylmää kurkku-minttukeittoa

Wallenberg – Vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita

Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia

Soppa365 on Taste of Helsinki -festivaalin yhteistyökumppani.