Uudet perunat, silli ja sipuli. Suomen suven maittavin makukimara. Kuva: Istockphoto.
Uudet perunat, silli ja sipuli. Suomen suven maittavin makukimara. Kuva: Istockphoto.

Herkullinen makusilli on helppo valmistaa. Tarvitset vain purkillisen valmista silliä ja muutaman minuutin aikaa. Valitse joku Sopan neljästä suosituksesta tai kehitä oma makuyhdistelmä!

Varhaisperunat ja silli, siinä kesän klassikkomakupari. Jos et innostu kaupan valmiista tölkkisilleistä, turvaudu matjessilliin. Oma maustesilli on nimittäin helppo tehdä kotona matjes-maustetuista silliviipaleista.

Matjes-makuiset sillit ovat lähtökohtaisesti neutraaleja, joten niihin on helppo yhdistää muita makuja. Tämä sillintekotapa on kätevä, kun pöydässä on erilaisia makumieltymyksiä. Samasta purkista voit tehdä vaikka useita erimakuisia sillejä.

Nosta viipaleet liemestä tarjoiluastiaan ja lisää pinnalle jokin seuraavista yhdistelmistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hehkeä fenkolisilli

Lisää silliviipaleille ohueksi höylättyä fenkolia, jonka sekaan olet lisännyt raastettua sitruunankuorta, sitruunanmehua ja lorauksen öljyä. Viimeistele fenkolisilli ripottelemalla päälle hienoksi silputtua tilliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raikas omenasilli

Tee silliviipaleiden päälle seos, jossa on kuutioitua omenaa, sitruunanmehua ja hienonnettua ruohosipulia. Lisää seokseen potkua raastamalla joukkoon palan piparjuurta, jonka voit myös korvata nokareella wasabia.

Pirteä retiisisilli

Kuorruta silliviipaleet makukimaralla, jossa on ohueksi viipaloitua retiisiä, limetinmehua, hienonnettua persiljaa ja loraus öljyä. Koristele annos trendikkäästi metsästä kerätyillä ketunleivillä.

Lempeä munasilli

Nosta silliviipaleiden päälle kovaksi keitettyä munaa. Hienonna munat haarukalla ja lisää sekaan hienonnettua ruohosipulia ja mustapippuria. Lusikoi annoksen koristeeksi mätinokareita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla