Reilusti täytettä, mojovasti mausteita ja riittävän kuuma öljy – siinä lihapiirakan kulmakivet. Tällä ohjeella onnistuvat aidot ja mehevät lihikset.

Katuruokaklassikko lihapiirakka onnistuu muutamalla niksillä mainiosti kotioloissakin. 

Tärkein asia lihiksessä on täyte, joten sitä saa olla kunnolla ja sen tulee olla maukasta.

Rasvainen sika-nautajauheliha tekee täytteestä mehukkaan. Huolellinen ruskistus tuo lihan aromit hyvin esiin. Riisi saa puolestaan ihanan maun, kun sen keittää tähtianiksella maustetussa lihaliemessä. Oman osansa makuun antaa makeaksi haudutettu sipuli. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kuoret on hyvä pistellä ennen paistamista, niin höyryt pääsevät ulos ja piirakat pysyvät kauniin muotoisina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lihis kannattaa nauttia jos mahdollista heti, kun se on rapeaa. Myöhemmin sen voi lämmittää klassisesti höyryttämällä. Lisukkeena maistuvat ketsuppi, sinappi ja kurkkusalaatti.

Täältä löydät kokki Jouni Toivasen reseptin aitoihin lihapiirakoihin. Reseptin vaihekuvat löytyvät alta.


Näin onnistut

1. Huuhtele puuroriisi kylmällä vedellä siivilässä irtonaiseksi. Kypsennä se mausteisessa lihaliemessä.

2. Hauduta sipulit miedolla lämmöllä, mutta ruskista jauheliha hyvin kuumassa pannussa. Parhaaseen paistotulokseen pääset paistamalla lihan kuumassa pannussa, jonka pinta-alasta täytät korkeintaan kaksi kolmasosaa kerrallaan.

3. Täytä lihapiirakat reilulla kädellä. Kauli taikinasta soikioita, jaa täyte ja painele kuoret tiiviisti kiinni.

4. Pistele kohonneet piirakat haarukalla ja uppopaista 180-asteissa öljyssä.

5. Nauti lihapiirakka vastapaistettuna sellaisenaan tai mausta se ketsupilla, sinapilla ja kurkkusalaatilla.

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla