Raastetusta perunasta helposti syntyvät ritisevän rapeat kakkuset ovat hauska naposteltava sipsien tilalle.

Rösti on lähtöisin Sveitsistä, jossa se oli raskasta työtä tekevien maanviljelijöiden aamupala. Reseptejä löytyy röstiin lukematon määrä. Yksinkertaisimmissa ohjeissa raa´an raastetun perunan joukkoon lisätään vain sipulia, suolaa ja pippuria. Pieni loraus etikkaa korostaa perunan makua.

Jo paistamisen alussa pannu saa olla niin kuuma, että voi sihahtaa ja perunakakkunen lähtee heti paistumaan ja kiinteytymään. Näin syntyy rapea, pitsimäinen reuna. Taikinaa ei tarvitse sen kummemmin muotoilla, vaan sen voi lusikoida pannuun rennosti ja painella esimerkiksi leveällä paistinlastalla sopivan ohueksi kiekoksi. Laske pannun lämpöä hetken paistamisen jälkeen, jotta perunakakkunen ehtii kypsyä myös keskeltä palamatta.

Valmiita röstiperunoita ei kannata säilyttää folion alla, jotta ne eivät menetä rapeuttaan. Isolle porukalle paistetut röstit on hyvä laittaa pellille ja käyttää pikaisesti kuumassa uunissa (225 astetta) ennen tarjoamista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

NÄIN ONNISTUT

  1. Valitse jauhoinen lajike ja isokokoiset mukulat, jotka on helpompi raastaa.
  2. Poista perunaraasteesta ylimääräinen neste pois puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen puristamalla.
  3. Lisää mausteet nopeasti, sillä peruna tummuu äkkiä. Laita pannu ajoissa lämpenemään.
  4. Käytä runsaasti voita ja valitse hyvin lämpöä varaava pannu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juttu on julkaistu aikaisemmin Glorian ruoka & viinissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla