Kas näin höylääntyy avokado!

Ehditkö jo kuvitella, että kaikki avokadokikat on nähty. Jos olet kokeillut sheivattua avokadoa, olit oikeassa. Jos et, tartu kuorimaveitseen ja lähes kypsään avokadoon!

Sheivattu avokado, eli kuorimaveitsellä ohueksi leikattu avokado, on loistava tapa käsitellä lähes kypsää avokadoa. Tilanne on nimittäin monille tuttu: avokadohimo on kova, mutta hedelmä olisi valmis vasta huomenna. Ratkaisu on siis höylääminen. Kuorimaveitsi käy hyvin työkaluksi. Valmiit siivut voi koota paahtoleivälle, pizzan päälle, salaattiin tai koristamaan smoothie-kulhoa. Päälle rutistus sitruunaa ja mauksi vähän suolaa!

Videolla avokado on aivan kypsä, mutta myös sen höylääminen onnistui silti. Jos siis kaipaat vaihtoehtoja iän ikuisille kuutioille, toimii höylääminen myös tähän tarpeeseen. Raaempi avokado rullaantuu nätisti, kuten Instagramiin kuvan julkaissut Fooddeco osoittaa.

https://www.instagram.com/p/BCdLbFWEort/?taken-by=fooddeco

Sheivattu avokado toimii esimerkiksi tässä salaatissa kivasti puolikkaiden avokadon sijasta. Myös viherpizza nousee uudelle tasolle sheivatulla avokadolla.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!