Lammasviinit maistoi Soppa365-toimitus.
Lammasviinit maistoi Soppa365-toimitus.

Maistoimme pääsiäisen lammasviinit. Mikä sopii viiniksi yhdelle tai kahdelle nautiskelijalle, entä anoppilaan suuntaaville tai sille, jonka grilli hehkuu jo kuumana? Poimi omasi!

Sopan testaamat lammasviinit:

Yksin tai kaksin nautiskelevalle

QUINTA DE LA ROSA 2012, 8,99 e (0,375 l)

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Portugalilainen puolikas pullo Quinta de la Rosaa oli raadin suosikki. Tummaa syvyyttä henkivä viini sopii esimerkiksi klassisen, uunissa lempeästi hautuneen lammaspaistin kaveriksi. Raati totesi, että pikkupullo on tervetullut lisä Alkon valikoimiin, sillä tämä viini on juuri passeli yhdelle tai kahdelle nautiskelijalle. Pieni pullo on "matalan kynnyksen korkkaus". Testin suosikki!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Aijaijai, mikä herkku!"

 

Sille jonka grilli jo hehkuu

CHÂTEAU TIMBERLAY 2012, 14,90 e

Ranskalainen Timberlay on alle 15 euron punaviini, joka on ehdottomasti lihaviini. Se sopii sekä naudalle että lampaalle, jossa saa olla paistopintaa, mutta sisältä rosee. Tämä viini sopii pääsiäisen viettäjälle, joka ei malta olla kaivamatta grilliä esiin ja valmistaa lampaanlihat siinä.

"Hyvä ja laadukas viini sille, joka haluaa hiukan panostaa"

 

Ikuiselle Italia-fanille

RUFFINO RISERVA DUCALE 2012, 9,79 e (0,375 l)

Italialaisessa, tyypillisessä Chianti Classicossa on herkkutuoksu. Raati piti tätä viiniä erittäin hyvänä chiantina, joka sopii lampaankareen kanssa. Mukana voi olla esimerkiksi pinaattia, sieniä ja yrttejä. Pikkupullo on näppärä pääsiäispöydässä, jos Italia-faneja tai punaviinin juojia on vain yksi tai kaksi tai jos viettää pääsiäistä yksin tai kaksin.

"Ihanan viileä jälkimaku: rosmariinia!"

 

Rennosti perheen kesken

LES GRANDS ARBRES 2014, 9,49 e

Tässä ranskalaisessa punaviinissä on puolukkainen tuoksu. Viini on lämpimän mausteinen ja melko hedelmäinen ja se selkeästi vaatii ruokaa seuraansa. Hyvä pääsiäisviini esimerkiksi mökillä tai muuten rennosti vietettävään pääsiäiseen, jossa lampaan jälkeen ilta jatkuu korttipelillä. Sopii erinomaisesti mausteisen lampaankyljyksen kanssa. Ruuassa voi olla esimerkiksi dukkahia tai chiliä.

"Hyvä hinta-laatusuhde!"

 

Appivanhemmilla kylässä

SANTA ANA RESERVE MALBEC SHIRAZ 2014, 7,98  e

Argentiinalainen Santa Ana on raadin mielestä heti "tutun makuinen" ja helposti lähestyttävä. Edullinen viini maistuu pääsiäisjuhlissa, joissa on paljon ihmisiä tai koko suku koolla ja viinin tulee miellyttää montaa makua. Perinteinen ja helppo argentiinalainen on hyvä valinta esimerkiksi buffet-pöytään, sillä se sopii oikeastaan kaikenlaisen pääsiäisruuan kanssa.

"Anoppilassa viini maistuu aina tältä"

 

Tiukasti luomussa pysyttelevälle

INSIEME NERO D'AVOLA 2012, 10,98 e

Italian Sisiliasta tuleva Insieme on heti pullon avaamisen jälkeen kovin tiukka, tyly, hapokas ja alkoholinen. Raati suosittelee ehdottomasti pullon avaamista hyvissä ajoin ja viinin kaatamista dekantteriin tai kannuun ennen nauttimista. Kun tämä luomuviini saa ilmaa, se paranee huomattavasti. Viini sopii parhaiten rasvaisen lammasruuan, esimerkiksi lammaspullien ja tsatsikikastikkeen kanssa.

"Grillaajalle, joka tirauttaa karitsan entrecôtet"

Pullojen kuvat: Alko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla