Tämä porukka isännöi Turun Food & Funin festivaaliravintoloita. Kuva: Jouni Kuru.
Tämä porukka isännöi Turun Food & Funin festivaaliravintoloita. Kuva: Jouni Kuru.

Lokakuun alussa Turussa järjestettävä tapahtuma on sekä ravintolafestivaali että kansainvälisten keittiömestareiden kilpailu.

Lokakuun 1.–5. päivä Turussa järjestettävä Food & Fun -ruokafestivaali on herättänyt ruokaihmisten kiinnostuksen. Jo yli puolet festivaaliravintoloiden kattauksista on varattu.

"Pöytävarauksia on tehty hyvään tahtiin, erilaiset ystävä- ja työporukat ovat innostuneet tapahtumasta. Se on juuri tapahtuman idea – syödä yhdessä, nauttia hyvästä ruuasta ja pitää hauskaa. Uskallan kuitenkin luvata, että vielä saa pöydän haluamastaan ravintolasta, jos toimii heti. Varaukset tehdään suoraan Food & Fun -ravintoloihin", sanoo tapahtuman organisaattori Pekka Kuru.

Turun Food & Fun -tapahtumassa on mukana yhdeksän turkulaisravintolaa: Mami, Pinella, Smör, Karu Izakaya, Hus Lindman, Kaskis, Cindy, E. Ekblom ja Ludu. Jokainen festivaaliravintola saa vieraakseen kansainvälisen keittiömestarin, joka suunnittelee juuri kyseisen ravintolan konseptiin sopivan menukokonaisuuden käyttäen Turun saariston raaka-aineita. Neljän ruokalajin menut maksavat 48 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Jokaisella ravintolalla on oma henkensä ja tyylinsä. Keittiömestarit on valittu korostamaan jokaisen ravintolan omaleimaisuutta", Pekka Kuru sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapahtumaan saapuu vierailevia keittiömestareita muun muassa Virosta, Espanjasta, Islannista ja Yhdysvalloista. He paitsi rakentavat jokaiselle festivaaliravintolalla oman menun mutta kilpailevat lisäksi keskenään parhaan keittiömestarin tittelistä.

Islantilaiskeittiömestari Siggi Hallin ideoimaa Food & Fun -festivaalia on järjestetty Islannissa jo 13:n vuoden ajan. Hall on mukana myös Turun Food & Funissa yhteistyökumppanina. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun tapahtuma järjestetään Islannin ulkopuolella, ja se on tarkoitus järjestää Turussa neljänä vuotena peräkkäin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla