Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.
Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.

Food & Fun -festivaaliin osallistuu tällä kertaa 12 turkulaisravintolaa ja drinkkibaarit päälle.

Turussa syksyllä toista kertaa järjestettävä ruokafestivaali Food & Fun laajenee tänä vuonna myös cocktailien puolelle. Ravintoloiden ohella festivaaliin osallistuu turkulaisia cocktailbaareja, ja ruokaravintolatkin kilpailevat keskenään siitä, minkä talon drinkki on paras.

Turun Food & Funissa on tänä vuonna mukana kaikkiaan 12 ravintolaa, jotka paljastetaan huhtikuun aikana. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana 10 turkulaisravintolaa.

Jokainen ravintola saa festivaalin ajaksi vierailevan kansainvälisen keittiömestarin, joka suunnittelee ravintolalle neljän ruokalajin festivaalimenun. Kansainväliset keittiömestarit kisaavat myös keskenään festivaalin aikana.

Food & Fun on alkujaan islantilainen ravintolafestivaali, joka järjestetään ensi keväänä Islannissa jo 15:ttä kertaa. Viime vuonna järjestetty Turun Food & Fun oli ensimmäinen kerta, kun festivaali järjestettiin Islannin ulkopuolella.

Turun Food & Fun -festivaalia vietetään 30.9.–4.10.2015.

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.