Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.
Food & Fun -festivaalin perustaja on islantilainen keittiömestari Siggi Hall (kesk.). Kuva: Sari Soininen.

Food & Fun -festivaaliin osallistuu tällä kertaa 12 turkulaisravintolaa ja drinkkibaarit päälle.

Turussa syksyllä toista kertaa järjestettävä ruokafestivaali Food & Fun laajenee tänä vuonna myös cocktailien puolelle. Ravintoloiden ohella festivaaliin osallistuu turkulaisia cocktailbaareja, ja ruokaravintolatkin kilpailevat keskenään siitä, minkä talon drinkki on paras.

Turun Food & Funissa on tänä vuonna mukana kaikkiaan 12 ravintolaa, jotka paljastetaan huhtikuun aikana. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana 10 turkulaisravintolaa.

Jokainen ravintola saa festivaalin ajaksi vierailevan kansainvälisen keittiömestarin, joka suunnittelee ravintolalle neljän ruokalajin festivaalimenun. Kansainväliset keittiömestarit kisaavat myös keskenään festivaalin aikana.

Food & Fun on alkujaan islantilainen ravintolafestivaali, joka järjestetään ensi keväänä Islannissa jo 15:ttä kertaa. Viime vuonna järjestetty Turun Food & Fun oli ensimmäinen kerta, kun festivaali järjestettiin Islannin ulkopuolella.

Turun Food & Fun -festivaalia vietetään 30.9.–4.10.2015.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!