Viileä väliruoka raikastaa uudenvuoden aterian. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Viileä väliruoka raikastaa uudenvuoden aterian. Kuva: Panu Pälviä

Kun vuodenvaihdetta juhlii pienemmällä porukalla, voi menun tarjoilla buffetin sijaan näyttävinä lautasannoksina ja panostaa esillepanoon oikein kunnolla. Suunnittelimme pienien pirskeiden viiden ruokalajin illallisen, olkaa hyvät!

Alkumaljana hileinen vadelma-granaattiomenamargarita

Kuohujuoma kuuluu uuden vuoden vastaanottamiseen, mutta voit hurmata vieraat myös tällä upean punaisella juomalla. Granaattiomena, vadelma ja limetti tekevät tästä margaritasta vastustamattoman. Kaunis tarjoiluidea on kaataa juoma erilaisiin koristeellisiin, sokerireunuksella huurrettuihin laseihin.

Ohjeen drinkkiin saat tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Alkuruokana simpukat Rockefellerin tyyliin

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juhla-ateria alkaa luksustyyliin, kun nostat tarjolle näyttävät gratinoidut vihersimpukat. Pakastesimpukat helpottavat huimasti annoksen valmistamista. Lorauksen kuohuviiniä sisältävän täytteen voi valmistaa etukäteen ja jakaa valmiiksi simpukoiden päälle. Viime hetkeen jää ainoastaan ruuan gratinointi uunissa. Hienostunutta ja helppoa samaan aikaan!

Ohjeen simpukoihin saat täältä.

Pääruuaksi täydellinen pihvi

Kun ruokailijoita ei ole kovin monta, valmistuu pääruuaksi mahtavat pihvit. Katso alla olevasta linkistä Jouni Toivasen ohjeet pinnaltaan rapean ja sisältä mehevän pihvin valmistukseen. Myös muutamasta raaka-aineesta valmistuva konjakki-kermakastike on silkkaa täydellisyyttä.

Ohjeen täydelliseen pihviin, kastikkeeseen ja viinisuositukseen löydät täältä.

Väliruuaksi samppanjagranita

Uudenvuodenateria tuntuu erityisen ylelliseltä, kun tarjoat ennen jälkiruokaa väliruuan. Tähän tarkoitukseen omiaan on samppanjagranita, joka myös raikastaa olon tuhdin pihvin jälkeen. Granitan voi valmistaa pakastimeen odottamaan jo pari päivää ennen illallista.

Ohje samppanjagranitaan täällä.

Jälkiruuaksi cappuccino-appelsiinimousse

Cappuccino-appelsiinimousse on hienostunut päätös aterialle. Tässä jälkiruuassa maistuu kahvi, muscovadosokeri, valkosuklaa ja appelsiinilikööri. Granitan tapaan moussen voi valmistaa etukäteen jääkaappiin odottamaan ja koristella muutamalla appelsiinilohkolla juuri ennen tarjoilua.

Ohjeen cappuccino-appelsiinimousseen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla