Mallaskosken panimon ei kannata tehdä tavallisia tuotteita, kertoo panimomestari Jyri Ojaluoma.

Seinäjokelainen Mallaskosken panimo tuo markkinoille uuden lonkeromaun. Lokakuun alussa myyntiin tuleva Longi Lonkero on maustettu kirsikalla ja vaniljalla.

Panimon mukaan kirsikka-vaniljalonkero on saanut innoituksensa amerikkalaisesta makumaailmasta. Miten se sopii suomalaiseen suuhun?

"Meidän ei kannata tehdä perusjuttuja, koska emme saa tehtyä niitä niin halvalla, että ne kiinnostaisivat kuluttajia. Kun lähdemme tekemään lonkeroita, haemme yhdistelmiä, joita isot toimijat eivät halua tai uskalla tehdä", sanoo Mallaskosken panimomestari Jyri Ojaluoma.

Viime keväänä Mallaskosken panimo toi myyntiin appelsiinilla ja kolalla maustetun lonkeron. Ojaluoman mukaan se on käynyt kaupaksi hyvin. Lisäksi Mallaskoski tekee salmiakilla ja sitruunalla maustettua lonkeroa.

Kirsikka ja vanilja tuovat – etenkin juomista puhuttaessa – mieleen vahvan esanssisuuden.

"Kirsikka-vaniljalonkeron maku tehdään luonnollisilla aromeilla, jotka tulevat suomalaiselta toimittajalta", kertoo panimomestari Ojaluoma. "Lonkerossa ei ole teollisia aromeita."