Mikael Gabrielin päivänä syödään lohta ja ranskalaista klassikkopihviä. Kuva: Jussi Hellsten

Räppäri Mikael Gabriel paljastaa suosikkiravintolansa Helsingissä. Satulinnassa Vain elämää -ohjelmassa nautitaankin ravintolan lohiruokaa, jota Miklu tilaa joka kerta. Katso kaikki päivän reseptit tästä!

Vain elämää -ohjelmassa Hirvensalmen Satulinnassa vietetään räppäri Mikael Gabrielin päivää. Hän haluaa tarjota muille tähdille lounaaksi omaa lempiruokaansa eli teriyaki-lohta, jota hän tilaa aina lempiravintolassaan Hokussa. Reseptit ja ruoat Vain elämää -artisteille valmisti kokki Roope Rask.

Lounaaksi teriayki-lohta

Teriyaki-lohen ja pikkelöityjen kasvisten resepti löytyy täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Illallinen ranskalaisklassikoista

Illalla tähdet nauttivat chateaubriandista, johon Miklu tykästyi Egyptin-matkallaan. Klassikkopihvin kanssa tarjotaan klassikkokastiketta eli bearnaisea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Chateaubriandin ja bearnaisekastikkeen sekä perunalisukkeen ohjeet löytyvät täältä.

Jälkkäriksi lettuja

Miklu hakeutuu aina festareilla ollessaan lettukojulle, joten jälkiruoaksi Satulinnassa syödään tietenkin lettuja kermavaahdolla ja hillolla.

Näin valmistat Mikaelin letut:

4 dl         täysmaitoa
1 dl         vichyä
1 rkl       sokeria
ripaus    suolaa
2             kananmunaa
2 dl        vehnäjauhoja
50 g       voisulaa

Sekoita ainekset voisulaa lukuun ottamatta ja anna taikinan turvota. Lisää voisula ja paista letut rapeiksi.

Tarjoa mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Tämän kauden Vain elämää -sarjan tähdet ovat Mikael Gabrielin lisäksi Lauri Tähkä, Chisu, Hector, Suvi Teräsniska, Anna Puu ja Mikko Kuustonen.

Lauri Tähkän päivän reseptit löytyvät täältä.

Chisun päivän reseptit löytyvät täältä.

Täältä löydät Vain elämää -keittokirjan ja kaikki reseptit.

Kaikki kuvat: Jussi Hellsten

Vain elämää esitetään Nelosella perjantaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla