Useimmat isät rakastavat suklaata. Valitsimme Sopan suklaisista resepteistä isien juhlistamiseen parhaiten sopivat kakut. Superhelppo, simppeli, vaiheikas vai vaativa - sen päätät sinä.

Superhelppo: mukikakku

Mikrossa kypsyvä mutakakku onnistuu lapsiltakin. Tämä kakku pelastaa myös ikään katsomatta kaikki ne lapsukaiset, jotka ovat unohtaneet koko isänpäivän. Ainekset maailman helpoimpaan kakkuun saattavat nimittäin löytyä jo keittiön kaapista. Pohjalle lusikoidaan Nutellaa ja suklaata, mutta voit tarvittaessa (tai hätätapauksessa) jättää tämän kerroksen pois. Minuutti mikrossa ja kakku on valmis. Sen voi pilata vain kypsentämällä yli, sillä leivonnainen jatkaa vielä kypsymistään mikrosta ottamisen jälkeenkin. Uskalla siis napata kakku ulos herkullisen taikinaisena.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Simppeli: päärynä-suklaakakku

Tuhti, herkullinen ja helppo päärynä-suklaakakku valmistuu ilman vatkainta. Voit siis tehdä tämän kakun hyvin silloin, kun isä on päiväunilla. Tekemiseen kuluu reilu vartti, mutta uunissa tämä kakku saa viihtyä vajaan tunnin. Mehevyyden salaisuus on taikinaan lisätyissä mantelijauhoissa ja muscovadosokerissa. Pinnalle asetellut päärynät antavat kakulle tyylipisteet ja suklaalle ihanan makuparin. Kun isä on herännyt suklaakakun tuoksuun, vatkaa kakulle kaveriksi kuohkeaa kermavaahtoa.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Vaiheikas: suklaa-suolapähkinäkakku

Mutakakkua muistuttava suklaa-suolapähkinäkakku ilahduttaa niitä isiä, jotka rakastavat Snickers-patukkaa, tai ylipäänsä kaikkia suklaapatukoita. Tämä herkku on nimittäin oikeastaan kakun muotoon leivottu suklaapatukka. Suolapähkinät antavat överimakealle toffeetäytteelle sopivaa vastapainoa ja hauskaa purutuntumaa. Vajaa puoli tuntia ja kakku on valmis, mutta varaa aikaa myös kakun jähmettymiseen jääkaapissa. Takaamme, että tämän kakun äärellä kahvittelusta jää jäljelle vain keko muruja.

 

Vaativa: huikaiseva kerroskakku

Uskomattoman hieno salmiakki-sitruunakakku herättää huokailuja kahvipöydässä. Tämän korkean kakun salaisuutena on suklainen pohja, joka paistetaan kahdessa halkaisijaltaan 20-senttisessä irtopohjavuoassa. Mitä korkeampi kakku, sitä tuhdimpi ja tiiviimpi pohjan tulee olla, jotta se ei mene kasaan täytteiden alla ja säilyttää muotonsa myös leikattaessa.

Aloita kakun leipominen mieluiten pari päivää ennen h-hetkeä. Tee silloin pohjat, peittele ne leivinpaperilla ja -liinalla, ja odottaa huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Näin ne leikkautuvat tasaisimmin. Täytä pohjat ja jätä ne yön ajaksi vetäytymään jääkaappiin kuvun alle. Kinuskikuorrutuksen voit tehdä vähän ennen tarjoilua. Se syntyy nimittäin nopeasti ja tuoreessa kinuskissa ovat valumat ja kiillot kohdillaan. Myös karkit kannattaa ropistella päälle ennen tarjoilua.  

Kuvat: Lasse Lecklin, Pia Inberg ja Arto Vuohelainen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla