
Glorian ruoka ja viinin juomaraati valitsi tämän ranskalaisen sekoitteen vuoden parhaaksi punaviiniksi omassa hintaluokassaan, alle 13 euron punaviineissä.
Mikä? Chapoutier Le Ciboise 2014 on loisto-ostos (11,48 e). Luonteikkaan marjaisa juoma on neljän punaisen rypäleen sekoite.
Millainen? Pehmeätanniinisen viinin maussa on mustaherukkaa, kirsikkaa ja karpaloa, sekä mukavaa mausteisuutta.
Minkä kanssa? Viini raikastaa erityisesti liha- ja pataruokien tummia aromeita. Pataan kannattaa lisätä myös katajanmarjoja, sillä niiden metsäisen aromin tämä juoma tuo esiin hienosti.
Mitkä olivat muiden hintaluokkien vuoden parhaat punaviinit? Ja entäpä valko- ja kuohuviinit sekä samppajat? Lue uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä! Raadin muodostivat Essi Avellen, Jari F. Lampén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu.