Itävaltalainen kympin punaviini toimii kuin hillo karjalanpaistin raikastajana.

Kuva: Alko

Mikä? Itävaltalainen punaviini Loos Blaufränkisch 2013, 9,99 e.

Millainen? Keskitäyteläinen punaviini maistuu metsämarjoilta, kirsikoilta ja karpaloilta. Mausteinen jälkimaku.

Minkä kanssa? Viinin ja ruuan yhdistämisessä pätee usein sääntö, että kannattaa yhdistää paikallista ruokaa paikalliseen viiniin. Itävallassa syödään paljon pataruokia ja kypsää possunlihaa. Siinä on hyvä syy kokeilla itävaltalaista punaviiniä karjalanpaistin parina. Loos Blaufränkisch toimii hillon tai hyytelön tapaan runsasmakuisen liharuuan raikastajana. Sen jälkimaku säestää mukavasti karjalanpaistin perisuomalaista maustepippurin aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viinivinkin on kirjoittanut Glorian ruoka & viinin viiniasiantuntija Tuomas Tanttu. Katso lisää pataruuille sopivia viinisuosituksia tammikuun 2017 numerosta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla