Tämä espanjalainen aromikas valkoviini on hinta-laatusuhteeltaan löytö. Se sopii täydellisesti paistetun vaalean kalan seuraan.

Mikä? Pazo de Villarei Albariño 2019, 14,99 e, on kuiva ja hapokas valkoviini Espanjan Galiciasta.

Millainen? Omaperäinen viini on hinta-laatusuhteeltaan löytö. Aromikirjo tuo mieleen Loiren kuuluisat sauvignon blancit, sancerren ja pouilly-fumén. Kuivassa maussa erottuvat vihreä omena, valkoherukka, ruoho ja sitrukset. Suutuntuma on tiukan ryhdikäs, ja jälkimaku kukkainen ja mineraalinen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minkä kanssa? Viini on luonteva valinta kevyesti savustetulle tai paistetulle siialle tai paistetulle kuhalle sekä ostereille ja paellalle. Hapokkuutensa ansiosta viini sopii myös aperitiiviksi kuohuvan sijaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituksen antoi Glorian ruoka & viinin raati, johon osallistuivat Samuil Angelov, Essi Avellan, Terhi Oksanen-Alén, Sanna Maskulin ja Tuomas Tanttu. Lisää viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla