Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Muurikkapaella saa, ja sen pitääkin, kärähtää kevyesti kiinni pannuun! Maistuva liemi, laadukas riisi ja itse tehty mausteseos tekevät paellasta uskomattoman herkullisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + sofrito 30 min + liemi 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Paella

Ainekset

3
broilerin koipireittä
100
g
chorizoa
1
punainen paprika
5
dl
paella- tai risottoriisiä
100
g
(pakaste)herneitä
n. 1
dl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
12
jättikatkarapua
Liemi
1
kg
sinisimpukoita
¼
tl
sahramia
4
dl
kuivaa valkoviiniä
l
vettä
3
kanaliemikuutiota
3–4
timjaminoksaa
3–4
rosmariininoksaa
Sofrito
2
salottisipulia
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
1
tähtianis
1
laakerinlehti
6
luumutomaattia
Lisäksi
2
sitruunaa
¼
dl
oliiviöljyä
½
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee sofrito. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä mausteiden kanssa öljyssä kattilassa 5 minuuttia välillä sekoittaen. Halkaise tomaatit, poista kannat ja siemenet. Lisää tomaatit kattilaan ja hauduta 20 minuuttia välillä sekoittaen. Poista tähtianis ja laakerinlehti.
  2. Keitä liemi. Harjaa simpukat kylmässä vedessä. Kopauta niitä kevyesti ja heitä avonaiset tai rikkoutuneet pois. Lämmitä sahramia kattilassa, lisää viini ja kiehauta. Lisää vesi, liemikuutiot ja yrtit, kiehauta. Keitä simpukoita liemessä 1 minuutti. Ota ne reikäkauhalla pois ja säästä avautuneet paellan viimeistelyyn. Heitä pois ne, jotka eivät avaudu. Pidä liemi kuumana.
  3. Laita koipireidet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Viillä terävällä veitsellä koipireiden päältä luu esiin ja leikkaa luu varovasti irti.
  4. Ota kaikki paellan aineet esille. Leikkaa chorizo ja paprika 1 cm:n kuutioiksi. Mittaa riisi ja herneet valmiiksi.
  5. Kuumenna muurikka ja lisää 1 rkl öljyä. Paista broileria muutama minuutti ja siirrä pois pannusta. Lisää 1 rkl öljyä ja paista chorizot ja paprikat, mausta savupaprikalla ja siirrä sivuun. Paista vielä ravut nopeasti 1 rkl:ssa oliiviöljyä ja siirrä sivuun.
  6. Mittaa pannuun ½ dl öljyä ja kuullota siinä riisiä muutama minuutti. Lisää sofrito, broilerit ja noin puolet liemestä. Sekoittele ja anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paprikat, chorizot ja loppu liemi. Hauduta 6–8 minuuttia. Maistele riisin kypsyyttä ja suolaisuutta. Lisää suolaa tarvittaessa.
  7. Sekoita herneet, ravut ja simpukat kevyesti kypsään riisiin. Kun liemi on imeytynyt, anna paellan paistua sekoittelematta 1 minuutti, se saa tarttua hieman kiinni pannuun.
  8. Lohko sitruunat. Purista pari lohkoa paellaan ja laita loput sen päälle. Viimeistele öljyllä, persiljalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreetalainen karitsasouvlaki valmistetaan karitsan ulkofileestä. Marinoi karitsavartaat lämpiminä, heti grillaamisen jälkeen. Tarjoa yksinkertaisen jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreetalainen karitsasouvlaki ja jogurttikastike

Ainekset

600
g
karitsan ulkofileetä
Jälkimarinadi
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
¾
dl
valkoviiniä
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sinappia
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
dl
oliiviöljyä
Kasvikset
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
kesäsipuli
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
kurkku
400
g
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
Jogurttikastike
1
valkosipulinkynsi
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
100
g
vuohenjuustoa tai fetaa
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
mustapippuria myllystä
(2
rkl
oreganoa hienonnettuna)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tikuta vartaisiin. Anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita marinadin aineet öljyä lukuun ottamatta astiassa. Lisää lopuksi öljy.

  3. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia käännellen. Siirrä vuokaan, sivele marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pese ja raasta sitruunankuori (raasta myös 2 tl kastiketta varten), purista mehu. Viipaloi sipuli varsineen. Yhdistä sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi kurkku. Puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kasvikset ja minttu sipuliseokseen.

  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se jogurttiin. Murustele vuohenjuusto joukkoon ja lisää sitruunakuori ja pippuri. Sekoita ja mausta halutessasi hienonnetulla yrtillä. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoa vartaiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki Tarjoa lisäksi riisiä tai pitaleipää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Sami Repo

Mausta karitsavartaat jo kotona. Nuotiolla grillaat ne muutamas­sa minuutissa. Lisukkeena maistuvat limettimaissit ja hernehummus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min (+ pakastus 2 t)
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat nuotiolla

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
¾
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi. Muotoile seoksesta 8 pöt­kylää puisien grillitikkujen ympärille. Säilytä vartaat jääkaapissa tai pakas­timessa. Esivalmistele limettimaissit ja tee hernehummus ennen lähtöä (ohjeet alla).
  2. Nuotiopaikalla grillaa (sulaneita) karitsavartaita hiilloksella pari minuut­tia, kunnes paistopinta on ruskistunut. Käännä sitten ympäri ja ruskista toinen puoli. Paista vartaat kypsiksi.
  3. Tarjoa vartaat grillattujen limetti­maissien ja hernehummuksen kanssa.

Limettimaissit

Ainekset

8
esikypsennettyä maissia
MARINADI
1
limetti
½
dl
hoisinkastiketta
½
dl
juoksevaa hunajaa
2
rkl
soijakastiketta
LISÄKSI
1
rkl
paahdettuja seesaminsiemeniä
½
tl
chilirouhetta

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Pese limetti, raasta kuoren vihreä osa ja purista mehu kul­hoon. Lisää hoisin, hunaja ja soija. Se­koita tasaiseksi.
  2. Laita maissit vahvaan muovipussiin. Valuta marinadi päälle ja sulje pussi huolellisesti.
  3. Sekoita seesaminsiemenet ja chili keskenään ja pakkaa seos pieneen pussiin.
  4. Nuotiopaikalla valuta maissit pussin päällä ja paahda kuumalla hiilloksella usein käännellen, kunnes maissit ovat paahtuneita ja kuumia. Valele kastiket­ta maisseille pari kertaa paahtamisen aikana.
  5. Siirrä maissit lautasille ja ripottele siemen-chiliseos päälle.

Hernehummus

Ainekset

2
ps (à 200 g)
pakasteherneitä
1
tlk (380/230 g)
kikherneitä suolaliemessä
½
dl
oliiviöljyä
½
dl
sitruunanmehua
1
valkosipulinkynsi
½
tl
mustapippuria myllystä
¾
tl
suolaa
LISÄKSI
1–2
rkl
oliiviöljyä pinnalle

Työvaiheet

  1. Sulata herneet ja valuta kikherneet.
  2. Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja soseuta. Ohenna tarvittaessa öljyllä.
  3. Siirrä hummus tiiviiseen astiaan ja va­luta pinnalle ohut kerros oliiviöljyä hapet­tumisen estämiseksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahda persikoihin rusketusraidat ja tee niistä kastike grillibrielle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu brie ja persikkakastike

Ainekset

500
g:n kiekko
briejuustoa
4
viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
Grillattu persikkakastike
4
persikkaa tai nektariinia
2
rkl
voita
2
rosmariininoksaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
pähkinöitä rouhittuna
(2–3
persikkaa tai nektariinia)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Lohko persikat ja poista kivet. Grillaa hedelmiin nopeasti makuraidat grillissä. Sulata voi pannussa, lisää persikat ja rosmariini ja paista 3–4 minuuttia. Lisää sokeri, hunaja ja suola ja jatka paistamista muutama minuutti. Painele samalla persikat lastalla soseeksi. Jos haluat sileää kastiketta, soseuta se vielä kulhossa sauvasekoittimella.

  2. Hiero juustoon ja leipiin oliiviöljyä. Grillaa juustoa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Käännä varovasti, ettei juusto repeä kääntämisen aikana. Grillaa leipiä muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita.

  3. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi.

  4. Laita juusto tarjoiluvadille ja koristele halutessasi grillatuilla hedelmillä. Tarjoa juusto lämpimänä persikkakastikkeen, leivän ja pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Hiillosta siika savuavan kuumassa valurautapannussa suolan päällä. Peston salaisuus piilee kurpitsansiemenöljyssä ja paahdetuissa pistaaseissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hiillostettu siika ja sitruunamelissapesto

Ainekset

4
nahallista siikafileetä (suomustettua)
2–3
rkl
hiillostamiseen
Sitruunamelissapesto
dl + 2 rkl
kuorittuja pistaaseja
2
ruukkua
sitruunamelissaa
1
dl
kurpitsansiemenöljyä
n. ½
dl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
½
tl
sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
¾
tl
suolaa
Paadettu kukkakaali
n. 1
kg
valkoista tai vihreää kukkakaalia
3
isoa valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pesto. Paahda pistaaseja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kaada pistaasit pois pannusta ja anna jäähtyä. Ota 2 rkl erikseen, rouhi ne veitsellä karkeaksi ja säästä annosten koristeluun.

  2. Laita loput pistaasit tehosekoittimeen. Lisää sitruunamelissan lehdet, rouhi tasaiseksi ja valuta koneen käydessä kurpitsansiemenöljy ja auringonkukkaöljyä ohuena nauhana seokseen, kunnes se on kastikemaisen notkeaa. Lisää lopuksi sitruunaruohotahna ja suola.

  3. Taputtele siikafileet kuiviksi talouspaperilla ja nypi tarvittaessa ruodot pois pihdeillä.

  4. Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi ja ripottele suola pannuun. Laita kalat pannuun nahkapuoli alaspäin ja hiillosta, kunnes nahka on kauniin ruskea, noin 3 minuuttia. Käännä ja paahda noin 3 minuuttia. Pidä kalat lämpiminä.

  5. Viipaloi kukkakaali. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä isossa kasarissa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit ja paista välillä käännellen muutama minuutti, kunnes palat ovat napakan pehmeitä ja osittain ruskistuneita.

  6. Tarjoa siika peston ja kukkakaalin kanssa. Viimeistele rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)