Glorian ruoka & viinin viikon viini on italialainen kuohuviini, jolla tunnelma nousee kattoon. Tämä Italian vastine samppanjalle toimii myös juhlavilla pikkujouluillallisilla läpi aterian.

Mikä? Italialainen kuohuviini on Pohjois-Italian Lombardian vastine samppanjalle. Bellavista Alma Gran Cuvée Franciacorta Brut, 28,40 e, on sommelierien lemmikki.

Millainen? Raikkaan hapokas. Hienostuneet sitruunan ja aprikoosin aromit.

Minkä kanssa? Franciacorta herättää ruokahalun, toimii upeasti antipasti-palojen parina ja sopii myös nautittavaksi läpi juhlavan kala- ja äyriäisaterian.

Suosituksen on kirjoittanut Glorian ruoka & viiniin Tuomas Tanttu.

Kuva: Alko

Maaliskuun valo saa aikaan kuplahimon. Tämä mutkaton ja edullinen cava tyynnyttää kevään villitsemän sydämen.

Mikä? Codorníu Ecológica Cava Brut on mutkaton, ilahduttava luomucava. Makunsa lisäksi se piristää laatuun nähden edullisella hinnallaan (13,49 e). Saatavilla myös piccolopullossa.

Millainen? Kuivassa viinissä on vivahteikas sitrusten, omenien ja yrttien aromi. Kuplat herättävät ruokahalun pirteällä terhakkuudellaan.

Minkä kanssa? Aperetiiviksi tai esimerkiksi fetasalaatin seuraan. Toimii mainiosti myös esimerkiksi katkarapu- tai savukalapastan kanssa.

Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viini -lehden asiantuntija Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Edullinen ja hienoisesti pirskahteleva veltliner tulee Itävallasta.

Mikä? Meinklang Grüner Veltliner 2016 (12,70 e) on juureva biodynaaminen valkoviini Itävallasta. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, sillä valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Millainen? Hienoisesti pirskahteleva ja sitruksinen. Rypälelajikkeelle tyypillinen kevyt mausteisuus ja valkopippuriaromi tuovat kokonaisuuteen mukavan lisän.

Minkä kanssa? Veltliner raikastaa hienosti runsaan makuisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi speltin pähkinäistä makua tai sieniruokia.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.