Glorian ruoka & viinin viikon viini on italialainen kuohuviini, jolla tunnelma nousee kattoon. Tämä Italian vastine samppanjalle toimii myös juhlavilla pikkujouluillallisilla läpi aterian.

Mikä? Italialainen kuohuviini on Pohjois-Italian Lombardian vastine samppanjalle. Bellavista Alma Gran Cuvée Franciacorta Brut, 28,40 e, on sommelierien lemmikki.

Millainen? Raikkaan hapokas. Hienostuneet sitruunan ja aprikoosin aromit.

Minkä kanssa? Franciacorta herättää ruokahalun, toimii upeasti antipasti-palojen parina ja sopii myös nautittavaksi läpi juhlavan kala- ja äyriäisaterian.

Suosituksen on kirjoittanut Glorian ruoka & viiniin Tuomas Tanttu.

Kuva: Alko

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.