Juhlakauden maailmanluokan pulma: millainen punaviini kinkulle? Punainen kinkkuviini tulee tänä vuonna Itävallasta, kokeile!

Punainen kinkkuviini on monille se ainoa oikea, vaikka monet punaviinit ovat hiukan hankalia yhdistettäviä possulle ja joulupöydän voimakkaille ja makeille mauille. Tässä on kuitenkin yksi itävaltalainen vaihtoehto, joka toimii joulupöydässä!

Kuva: Alko

Mikä? Itävaltalainen Kracher Blend Drei 2014, 13,89 e.

Millainen? Keskitäyteläinen ja keskitanniininen. Runsaan kirsikkainen hedelmäisyys.

Minkä kanssa? Sopii mainiosti kinkun seuraan, vaikka sinapin terävyyttä ja luumujen makeutta ei tämäkään viini onnistu täysin peittoamaan. Kokeile viilennettynä myös lohen kanssa, ja muista saman valmistajan mainio valkoviini Kracher Pinot Blanc 2015.

Viinivinkin on kirjoittanut Glorian ruoka & viinin viinikirjoittaja Tuomas Tanttu ja suositus on julkaistu lehden joulunumerossa. Katso lisää viinisuosituksia lehdestä!

Italialainen kuohuviini on makea kuin kaunein kesäpäivä.

Mikä? Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (12, 25 e) on italilainen, makea rosee-kuohuviini.

Millainen? Kukkaisen viinin maussa on punaisia kesämarjoja, ja makeudesta huolimatta viini on raikas.

Minkä kanssa? Täydellinen mansikoiden ja kermakakkujen kanssa. Tarjoa myös suolaisenmakeiden pikkupalojen, kuten sinihomejuuston ja mehukkaiden päärynöiden seurassa.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia kevään ja kesän juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini - lehdestä.

Tämä raikas valkoviini on täydellinen seuralainen monille kevätherkuille.

Mikä? Uusiseelantilainen Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2016 (12,71 e) on täydellinen viini kevääseen ja vaikkapa äitienpäivään.

Millainen? Kirsakan hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini, joka sopii monipuolisesti ruokapöytään, ja hienosti myös kevään sesonkiherkun parsan kanssa.

Minkä kanssa? Viinin sitruksisuus raikastaa esimerkiksi savustetun tai graavatun lohen täydeläistä makua. Vuohenjuustosalaatin kanssa sauvignon blanc oikein loistaa. Toimii myös, jos tarjolla on kasvisruokia tai katkarapuja.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu & Sanna Maskulin. Lisää suosituksia kevään juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.