Talven odotetuin ruoka on mädin kanssa tarjottu blini. Sen pariksi sopii raikas luomuvalkoviini.

Kuva: Alko

Mikä? Saksalainen luomuvalkoviini Dreissigacker Organic Riesling 2014, 14,95 e.

Millainen? Hedelmäinen ja raikas viini, jossa maistuvat sitruksen ja aprikoosin aromit. Eloisan viinin jälkimaku on mineraalinen.

Minkä kanssa? Voissa paistettujen blinien täyteläisyyden tasoittamiseksi tarvitaan juuri tällainen raikas ja hedelmäinen valkoviini. Jälkimaku istuu hienosti myös savukalan seuraan. Kokeile myös aperitiivina sekä äyriäisten, simpukoiden ja paistetun vaalean kalan parina.

Katso täältä uudet täytteet blineille!

Viinivinkin on kirjoittanut Glorian ruoka & viinin viiniasiantuntija Tuomas Tanttu. Katso lisää viinisuosituksia uudesta lehdestä!

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.