Glorian ruoka & viinin viikon viini on herkullinen samppanja, joka sopii juhlapöytään tai pukinkonttiin.

Mikä? Bruno Paillard Première Cuvée Champagne Brut, 49,80 e.

Millainen? Herkullisen rehevä samppanja, jonka maussa on sitrushedelmiä, mineraalisuutta ja paahteisuutta. Kuohu on ruokahalua herättävä ja pähkinäinen jälkimaku pitkä ja tyylikäs.

Minkä kanssa? Itsenäisyyspäivä, jouluaatto tai vuoden vaihtuminen ovat hyviä syitä korkata samppanjapullo. Juhlava aperitiivi ja ruokaviini etenkin, kun tarjolla on vaaleaa kalaa, kalkkunaa tai äyriäisiä. Toimii myös juustopöydässä - ja sopii lahjaksi!

Glorian ruoka & viinin viinisuosituksen on kirjoittanut Tuomas Tanttu. Lisää suosituksia löydät uudesta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Maaliskuun valo saa aikaan kuplahimon. Tämä mutkaton ja edullinen cava tyynnyttää kevään villitsemän sydämen.

Mikä? Codorníu Ecológica Cava Brut on mutkaton, ilahduttava luomucava. Makunsa lisäksi se piristää laatuun nähden edullisella hinnallaan (13,49 e). Saatavilla myös piccolopullossa.

Millainen? Kuivassa viinissä on vivahteikas sitrusten, omenien ja yrttien aromi. Kuplat herättävät ruokahalun pirteällä terhakkuudellaan.

Minkä kanssa? Aperetiiviksi tai esimerkiksi fetasalaatin seuraan. Toimii mainiosti myös esimerkiksi katkarapu- tai savukalapastan kanssa.

Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viini -lehden asiantuntija Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Edullinen ja hienoisesti pirskahteleva veltliner tulee Itävallasta.

Mikä? Meinklang Grüner Veltliner 2016 (12,70 e) on juureva biodynaaminen valkoviini Itävallasta. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, sillä valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Millainen? Hienoisesti pirskahteleva ja sitruksinen. Rypälelajikkeelle tyypillinen kevyt mausteisuus ja valkopippuriaromi tuovat kokonaisuuteen mukavan lisän.

Minkä kanssa? Veltliner raikastaa hienosti runsaan makuisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi speltin pähkinäistä makua tai sieniruokia.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.