Glorian ruoka & viinin viikon viini on herkullinen samppanja, joka sopii juhlapöytään tai pukinkonttiin.

Mikä? Bruno Paillard Première Cuvée Champagne Brut, 49,80 e.

Millainen? Herkullisen rehevä samppanja, jonka maussa on sitrushedelmiä, mineraalisuutta ja paahteisuutta. Kuohu on ruokahalua herättävä ja pähkinäinen jälkimaku pitkä ja tyylikäs.

Minkä kanssa? Itsenäisyyspäivä, jouluaatto tai vuoden vaihtuminen ovat hyviä syitä korkata samppanjapullo. Juhlava aperitiivi ja ruokaviini etenkin, kun tarjolla on vaaleaa kalaa, kalkkunaa tai äyriäisiä. Toimii myös juustopöydässä - ja sopii lahjaksi!

Glorian ruoka & viinin viinisuosituksen on kirjoittanut Tuomas Tanttu. Lisää suosituksia löydät uudesta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Italialainen kuohuviini on makea kuin kaunein kesäpäivä.

Mikä? Araldica Brachetto d'Acqui Dolce (12, 25 e) on italilainen, makea rosee-kuohuviini.

Millainen? Kukkaisen viinin maussa on punaisia kesämarjoja, ja makeudesta huolimatta viini on raikas.

Minkä kanssa? Täydellinen mansikoiden ja kermakakkujen kanssa. Tarjoa myös suolaisenmakeiden pikkupalojen, kuten sinihomejuuston ja mehukkaiden päärynöiden seurassa.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia kevään ja kesän juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini - lehdestä.

Tämä raikas valkoviini on täydellinen seuralainen monille kevätherkuille.

Mikä? Uusiseelantilainen Brancott Estate Marlborough Sauvignon Blanc 2016 (12,71 e) on täydellinen viini kevääseen ja vaikkapa äitienpäivään.

Millainen? Kirsakan hedelmäinen ja raikkaan hapokas valkoviini, joka sopii monipuolisesti ruokapöytään, ja hienosti myös kevään sesonkiherkun parsan kanssa.

Minkä kanssa? Viinin sitruksisuus raikastaa esimerkiksi savustetun tai graavatun lohen täydeläistä makua. Vuohenjuustosalaatin kanssa sauvignon blanc oikein loistaa. Toimii myös, jos tarjolla on kasvisruokia tai katkarapuja.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu & Sanna Maskulin. Lisää suosituksia kevään juhliin löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.