Tässä rieslingissä ovat sekä katu-uskottavuus että hinta kohdallaan.

Rokkarilta näyttävän yhdysvaltalaisen Charles Smithin viineissä yhdistyy katu-uskottavuus, laatu ja kohtuullinen hinta. Hiljattain hän kääri mukavasti rahaa myymällä viinibrändinsä 120 miljoonalla dollarilla.  Suomessa Smithin tunnetuin viini on tämä heleän raikas riesling.

Kuva: Alko
Kuva: Alko

 

Mikä? Yhdysvaltalainen valkoviini Kungfu Girl Riesling 2015, 14,99 e.

Millainen? Heleän raikas viini luokitellaan puolikuivaksi, mutta hapokkuus tasapainottaa makua.

Minkä kanssa? Herkullinen aperitiivi ja sushiviini. Viinissä on riittävästi makeutta myös maustettujen kalaruokien seuraan.

Katso lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Maaliskuun valo saa aikaan kuplahimon. Tämä mutkaton ja edullinen cava tyynnyttää kevään villitsemän sydämen.

Mikä? Codorníu Ecológica Cava Brut on mutkaton, ilahduttava luomucava. Makunsa lisäksi se piristää laatuun nähden edullisella hinnallaan (13,49 e). Saatavilla myös piccolopullossa.

Millainen? Kuivassa viinissä on vivahteikas sitrusten, omenien ja yrttien aromi. Kuplat herättävät ruokahalun pirteällä terhakkuudellaan.

Minkä kanssa? Aperetiiviksi tai esimerkiksi fetasalaatin seuraan. Toimii mainiosti myös esimerkiksi katkarapu- tai savukalapastan kanssa.

Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viini -lehden asiantuntija Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Edullinen ja hienoisesti pirskahteleva veltliner tulee Itävallasta.

Mikä? Meinklang Grüner Veltliner 2016 (12,70 e) on juureva biodynaaminen valkoviini Itävallasta. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, sillä valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Millainen? Hienoisesti pirskahteleva ja sitruksinen. Rypälelajikkeelle tyypillinen kevyt mausteisuus ja valkopippuriaromi tuovat kokonaisuuteen mukavan lisän.

Minkä kanssa? Veltliner raikastaa hienosti runsaan makuisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi speltin pähkinäistä makua tai sieniruokia.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.