Tässä rieslingissä ovat sekä katu-uskottavuus että hinta kohdallaan.

Rokkarilta näyttävän yhdysvaltalaisen Charles Smithin viineissä yhdistyy katu-uskottavuus, laatu ja kohtuullinen hinta. Hiljattain hän kääri mukavasti rahaa myymällä viinibrändinsä 120 miljoonalla dollarilla.  Suomessa Smithin tunnetuin viini on tämä heleän raikas riesling.

Kuva: Alko
Kuva: Alko

 

Mikä? Yhdysvaltalainen valkoviini Kungfu Girl Riesling 2015, 14,99 e.

Millainen? Heleän raikas viini luokitellaan puolikuivaksi, mutta hapokkuus tasapainottaa makua.

Minkä kanssa? Herkullinen aperitiivi ja sushiviini. Viinissä on riittävästi makeutta myös maustettujen kalaruokien seuraan.

Katso lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.