Glorian ruoka & viini testasi 30 roseeta kahdessa hintaluokassa. Kärkikymmenikön edullisin juoma on täydellinen piknikille.

Mikä? Soprasasso Rosato 2017 (12,90 e) on Koillis-Italiassa valmistettu lohenpunainen roseeviini. Se sopii täydellisesti aurinkoisen lomapäivän viiniksi lounaalla tai piknikkorin herkkujen mutkattomaksi kyytipojaksi.

Millainen? Kuivassa ja hapokkaassa maussa on vadelman, metsämarjojen ja punaherukan aromeja, ja jälkimaussa sopivasti ruusua, yrttejä ja mausteisuutta. Vaikka viini ei ole hinnalla pilattu, siinä on kiinnostavaa särmää.

Minkä kanssa? Kasvisten, kalaruokien ja äyriäisten seuraan – mutta myös monenlaisten muiden herkkujen.

Roseepruuvin jäsenet: Tuomas Tanttu, Essi Avellan ja Samuil Angelov. Lue lisää voittajaviineistä uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Jos etsit sopivaa viiniä bolognesen tai lasagnen seuraan, tartu chiantiin.

Mikä? Ruffino Chianti 2016, 10,99 e, on toscanalainen keskitäyteläinen punaviini.

Millainen? Punaherukalta, karpalolta ja puolukalta maistuva viini on sopivan hapokas ja lempeästi tanniininen.

Minkä kanssa? Chianti on varma valinta bologneselle, jossa maistuu paitsi liha myös tomaatti ja päälle ripoteltava juusto. Viini tasapainottaa sekä tomaatin hapokkuutta että juuston täyteläisyyttä. Se sopii mainiosti myös lasagnen, lihatäytteisten raviolien ja muiden arkisempien liharuokien pariksi.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kermaista sienikastiketta ja paistettuja ahvenia? Valitse lasiisi kuiva ja mineraalinen valkoviini.

Mikä? La La Land Pinot Gris 2017, 13,15 e, on hapokas ja kuiva australialainen valkoviini.

Millainen? Viinin runsaassa maussa on päärynää, limettiä ja persikkaa sekä kalaruokiin istuvaa mineraalisuutta.

Minkä kanssa? Pinot gris on aromaattinen valkoinen rypäle, joka on kuin tehty runsaiden kalaruokien seuraan. Tämä viini toimii mainiosti voissa paistetun ja kermaisella sienikastikkeella silatun ahvenen, kuhan tai siian kanssa. Kalan tilalle voi vaihtaa myös possua tai kanaa.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.