Paras vappuskumppa säässä kuin säässä on tänä vuonna alle kympin prosecco.

Onko hakusessa raikas, matalan kynnyksen vappuskumppa? Kuohuviini, joka sopisi yhtä lailla kippistelyyn, brunssille sekä vappupiknikille?

Hyvä valinta vappuun on  Alkon uutuus,  edullinen italialainen kuohuviini  Mionetto Prosecco Brut, 9,99 e.

Miltä maistuu?

Maku on kuiva mutta hedelmäinen ja maistuu proseccon tyylille ominaisesti päärynältä, sitruksilta ja persikalta. Suutuntuma on hyvin lempeä. Hyvä hapokkuus ja terhakat kuplat antavat suoraviivaiselle maulle mukavasti eloisuutta.

Minkä kanssa?

Mionetto toimii yhtä lailla salaattien, munakkaiden kuin kylmien buffetruokien kanssa. Katso vapun parhaat reseptit täältä!

 

Viinisuositus on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut "viininenä" Tuomas Tanttu. Kuva: Alko.

Katso myös, mikä valkoviini pärjää sillipöydässä!

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Itävaltalainen Grüner Veltliner on rapean raikas seuralainen salaatille ja kalaruuille.

Mikä? Rabl Grüner Veltliner 2016  (12,40 e / 0,75l ) on niin mutkattoman herkullinen ja monikäyttöinen valkoviini, että sitä kannattaisi oikeastaan aina olla jääkaapissa.

Millainen? Rapean raikkaista makukerroksista löytyy limettiä, päärynää ja aprikoosia. Jämäkkä hapokkuus herättää ruokahalun. Jälkimaussa Grüner Veltliner -rypäleelle tyypillistä lempeää pippurisuutta.

Minkä kanssa? Mainio kaveri kanacaesar-salaatille sekä erilaisille kalaruuille.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.