Italialainen prosecco on mutkatonta ja ehkä juuri siksi trendikästä juhlakuohuvaa.

Mikä? Italialainen kuohuviini Casa Vinironia Prosecco Vini Biologico Extra Dry, 11,89 e.

Millainen? Kuivassa ja hapokkaassa kuohuvassa on proseccolle tyypillistä päärynäistä makua, mutta kauniisti taustalla. Enemmän suussa maistuvat sitruunan ja limetin aromit. Runsas kuohu on aluksi terävä, mutta laantuu pehmeämmäksi.

Minkä kanssa? Oiva valinta rennoksi kippistelyviiniksi juhliin, kun tarjolla on pieniä suolapaloja ja salaatteja. Mainio valinta myös uudenvuodenpäivän brunssille.

Viiniasiantuntija Tuomas Tantun suositus on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehden vuoden viimeisessä numerossa. Katso lisää viinivinkkejä lehdestä!

Kuva: Alko

Maaliskuun valo saa aikaan kuplahimon. Tämä mutkaton ja edullinen cava tyynnyttää kevään villitsemän sydämen.

Mikä? Codorníu Ecológica Cava Brut on mutkaton, ilahduttava luomucava. Makunsa lisäksi se piristää laatuun nähden edullisella hinnallaan (13,49 e). Saatavilla myös piccolopullossa.

Millainen? Kuivassa viinissä on vivahteikas sitrusten, omenien ja yrttien aromi. Kuplat herättävät ruokahalun pirteällä terhakkuudellaan.

Minkä kanssa? Aperetiiviksi tai esimerkiksi fetasalaatin seuraan. Toimii mainiosti myös esimerkiksi katkarapu- tai savukalapastan kanssa.

Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viini -lehden asiantuntija Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Edullinen ja hienoisesti pirskahteleva veltliner tulee Itävallasta.

Mikä? Meinklang Grüner Veltliner 2016 (12,70 e) on juureva biodynaaminen valkoviini Itävallasta. Se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, sillä valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinperäisiä aineita.

Millainen? Hienoisesti pirskahteleva ja sitruksinen. Rypälelajikkeelle tyypillinen kevyt mausteisuus ja valkopippuriaromi tuovat kokonaisuuteen mukavan lisän.

Minkä kanssa? Veltliner raikastaa hienosti runsaan makuisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi speltin pähkinäistä makua tai sieniruokia.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä uusimmassa Glorian ruoka & viini -lehdessä.