Italialainen prosecco on mutkatonta ja ehkä juuri siksi trendikästä juhlakuohuvaa.

Mikä? Italialainen kuohuviini Casa Vinironia Prosecco Vini Biologico Extra Dry, 11,89 e.

Millainen? Kuivassa ja hapokkaassa kuohuvassa on proseccolle tyypillistä päärynäistä makua, mutta kauniisti taustalla. Enemmän suussa maistuvat sitruunan ja limetin aromit. Runsas kuohu on aluksi terävä, mutta laantuu pehmeämmäksi.

Minkä kanssa? Oiva valinta rennoksi kippistelyviiniksi juhliin, kun tarjolla on pieniä suolapaloja ja salaatteja. Mainio valinta myös uudenvuodenpäivän brunssille.

Viiniasiantuntija Tuomas Tantun suositus on julkaistu Glorian ruoka & viini -lehden vuoden viimeisessä numerossa. Katso lisää viinivinkkejä lehdestä!

Kuva: Alko

Reilun hapokas ja kuiva valkoviini on loistovalinta rapukauteen.

Mikä? Heleimmät sauvignon blancit tulevat Uudesta-Seelannista. Sileni Cellar Selection Sauvignon Blanc 2017, 14,37 e, kuuluu lajissa hintaluokkansa parhaimmistoon.

Millainen? Viinin maku on eloisan hedelmäinen, tutut herukat, karviaiset ja yrtit erottuvat.

Minkä kanssa? Reilun hapokas ja kuiva viini sopii mainiosti rapujen kanssa. Viini pitää pintansa myös, kun pöydässä on graavi- tai savukalaa, perunoita ja kermaviilikastiketta, ehkä myös tuoreista rouskuista tehtyä salaattia.

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kun tarvitset pätevää valkoviiniä savustetulle lohikalalle, tartu jenkkiin.

Mikä? Ironstone Chardonnay 2016, 12,50 e, on kuiva, mukavasti paahteinen kalifornialainen valkoviini.

Millainen? Viinin maussa on kypsää omenaa, eksoottisia hedelmiä ja tammista mausteisuutta. Suutuntuma on kypsä ja leveän hedelmäinen. Jälkimaussa on kuitenkin raikastavaa sitrusaromia.

Minkä kanssa? Tämä viini rakastaa vahvaa savuaromia ja on parhaimmillaan savustetun lohen kanssa. Lisäksi se suvaitsee reiluja grilliraitoja ja makean mausteisia kastikkeita.

 

Suosituksen antoi viinitoimittaja Tuomas Tanttu. Lisää Tantun vinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.