Valkoviini voi sopia kinkun seuraan jopa paremmin kuin punaviini.

Kinkkuviinin ei aina tarvitse olla punaista. Roseeviinit toimivat mainiosti kinkun kanssa, samoin tammikypsytetyt chardonnayt. Tammikypsytys antaa viinille runsautta, paahteisuutta ja mausteisuutta, ja tekee viinistä oivallista seuraa vaaleasta lihasta tehdyille ruuille. Kokeile esimerkiksi tätä viiniä!

Kuva: Alko

Mikä? Uusi-seelantilainen Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay 2014, 19,99 e.

Millainen? Maussa on kypsiä sitruksia ja herkullista mausteisuutta, silattuna kermaisella ja runsaalla suutuntumalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minkä kanssa? Tämä chardonnay  on aina varma valinta kanalle tai possulle. Erityisen hyvin viini säestää yrteillä, fenkolilla ja valkosipulilla täytetyn italialaisen possurullan, porchettan makua. Katso porchettan ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viinin päätoimittaja Sanna Maskulin.

Katso täältä Sannan ja muiden Glorian ruoka & viinin viiniasiantuntijoiden valinnat vuoden parhaiksi viineiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla