
Valkoviini voi sopia kinkun seuraan jopa paremmin kuin punaviini.
Kinkkuviinin ei aina tarvitse olla punaista. Roseeviinit toimivat mainiosti kinkun kanssa, samoin tammikypsytetyt chardonnayt. Tammikypsytys antaa viinille runsautta, paahteisuutta ja mausteisuutta, ja tekee viinistä oivallista seuraa vaaleasta lihasta tehdyille ruuille. Kokeile esimerkiksi tätä viiniä!
/soppa365.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/saintclair.jpg?itok=2Z_713GG)
Mikä? Uusi-seelantilainen Saint Clair Pioneer Block Sawcut Chardonnay 2014, 19,99 e.
Millainen? Maussa on kypsiä sitruksia ja herkullista mausteisuutta, silattuna kermaisella ja runsaalla suutuntumalla.
Minkä kanssa? Tämä chardonnay on aina varma valinta kanalle tai possulle. Erityisen hyvin viini säestää yrteillä, fenkolilla ja valkosipulilla täytetyn italialaisen possurullan, porchettan makua. Katso porchettan ohje täältä.
Viinisuosituksen antoi Glorian ruoka & viinin päätoimittaja Sanna Maskulin.