Onko vappubrunssilla tarjolla viinin vihollisia, kuten sillejä, kananmunaa ja sinappia? Niiden vastapariksi sopii viikon viini, joka on puolikuiva riesling.

Viikon viini on vihollisen kaataja

Tämän viikon viini on uusiseelantilainen valkoviini Kahurangi Estate Riesling 2015, 14,93 e.
Kahurangin tasapainoisessa maussa sitruksia, hunajaa ja omenaa, jopa hieman petrolia. Kätevään kierrekorkkiin suljettu viini sopii mainiosti vappubrunssin sillipöytään, jossa tarjolla on viinin kanssa yleisesti ottaen huonosti sopivia ruokia, kuten sillejä, kananmunia ja sinappia.  Eloisa Kahurangi Riesling sopii myös savukalan ja juustojen seuraan.
Kuva: Alko
Viiniarvion on tehnyt Tuomas Tanttu ja se on julkaistu aiemmin Glorian ruoka ja viini -lehdessä.

Edullinen ja maukas rosee kannattaa pitää mielessä myös kevään buffet-kautta varten.

Mikä? Adobe Reserva Rose 2017 (10,40 e) on kuiva, hapokkaan ryhdikäs viini Chilestä. 

Millainen? On pelkkää ennakkoluuloisuutta juoda roseeta ainoastaan kesällä. Tämä talviroseeksi sopiva mainio viini maistuu punaherukoilta, vadelmilta ja punaisilta omenoilta. Hinta-laatusuhde on erinomainen.

Minkä kanssa? Täydellinen seuralainen lämpimälle salaatille, jossa on esimerkiksi paahdettua kesäkurpitsaa tai munakoisoa. Pidä mielessä myös kevään buffet-kautta ajatellen, sillä ryhdikäs viini kestää monenlaisia makuja, ja on edullisuutensa vuoksi hyvä valinta suurempiinkin juhliin.

Lisää Tuomas Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä!

Itävaltalainen Grüner Veltliner on rapean raikas seuralainen salaatille ja kalaruuille.

Mikä? Rabl Grüner Veltliner 2016  (12,40 e / 0,75l ) on niin mutkattoman herkullinen ja monikäyttöinen valkoviini, että sitä kannattaisi oikeastaan aina olla jääkaapissa.

Millainen? Rapean raikkaista makukerroksista löytyy limettiä, päärynää ja aprikoosia. Jämäkkä hapokkuus herättää ruokahalun. Jälkimaussa Grüner Veltliner -rypäleelle tyypillistä lempeää pippurisuutta.

Minkä kanssa? Mainio kaveri kanacaesar-salaatille sekä erilaisille kalaruuille.

Lisää Tuomas Tantun viinivinkkejä löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.