Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi, täytä täytä pastakuoret juustotahnalla. Kuva: Elvi Rista.
Jos haluat tehdä vaikutuksen vieraisiisi, täytä täytä pastakuoret juustotahnalla. Kuva: Elvi Rista.

Syksyn alkaessa ilmat viilenevät ja ruokaan kaipaa voimakkaampia makuja. Soppa365:n tämän viikonlopun menuehdotuksessa sosekeitto aateloidaan hyppysellisellä sahramia ja pääruuaksi popsitaan makaronilaatikon mausteinen versio. Juustoa säästelemättä.

Kukkakaali on tähän aikaan vuodesta erityisen makoisaa, ja tällä kertaa kaali pyöräytetään alkuruokana tarjoiltavaksi sosekeitoksi. Soppa saa hienostuneen säväyksen pienestä sahramihyppysellisestä. Sahramiripaus tekee keitosta myös kauniin keltaista, mikä sopiikin passelisti näin ruskasesongin kynnykselle.

Pääruuan kanssa pääsee tällä kertaa helpolla! Tuhti ja mehevä tomaatti-chorizo-juustopasta on lohturuokien kuninkaan, kotoisan makaronilaatikon, muhevampi pikkuserkku, johon mausteinen chorizo tuo syksyistä potkua. Sitä paitsi kukaan ei voi kieltäytyä pastasta, jonka valmistamiseen käytetään kolmea erilaista juustoa.

Basilikajäädyke on Sopan toimituksen suursuosikki kolmesta syystä. Se on helppo valmistaa, yllättää aina herkullisuudellaan ja kaiken kukkuraksi puhdistaa ja raikastaa suun mausteisen ateriakokonaisuuden päätteeksi. Kannattaa huomioida, että jäädykettä pitää pakastaa vähintään yön yli, joten valmista jälkiruoka jo edellisenä päivänä.

Reseptit ja valmistusohjeet:

Sahramilla maustettu kukkakaalikeitto

Tomaatti-chorizo-juustopasta

Basilikajäädyke

Hyvää ruokahalua!

Rosee toimii buffetissa täydellisesti, ja tämän viinin hinta pelastaa juhlien budjetin.

Mikä? Espanjalainen Raimat Rosada 2016 (10,89 e) on loistava yleisviini kevään kemuihin ja juhlabuffetteihin.

Millainen? Herkullisen hedelmäinen, mutta kuiva. Kirsikoiden ja mansikoiden aromia ryhdittää mukava mausteisuus.

Minkä kanssa? Buffetin yleisviiniksi. Erityisen hyvin viini sopii paahdettujen kasvisten ryydittämien salaattien sekä lohen, paahtopaistin ja kanan seuraan.

Viinisuositus: Tuomas Tanttu. Lisää Tantun viinisuosituksia löydät uusimmasta Glorian ruoka & viini -lehdestä.

Kuva: Alko

Upeasti uudistuneesta Glorian ruoka & viini -lehdestä löydät herkullisimmat ratkaisut kevään juhlaputkeen: suuri kuohuviinitesti, raparperisima, etukäteen valmistuvat ja pieneen tilaan mahtuvat suolaiset levypiirakat, upeat täytekakut sekä huippukokin yllättävät mokkapalat. Mukana myös opas New Yorkin ravintoloihin, maistuvimmat alkoholittomat kuohujuomat sekä viinintekijä Outi Jakovirran haastattelu. Lehti on myynnissä 19.4.